Látogatórekord az idei Berlinalén

2013. február 28. 09:21

Rekordszámú, több mint 303 ezer jegyet adtak el az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon – közölték a szervezők, akik szerint ez is jelzi, mekkora népszerűségnek örvend a rendezvény.

2013. február 28. 09:21

 A tizenegy napos Berlinale február 17-én zárult a hagyományos „mozis nappal”, amikor a közönség számos, a programban szereplő filmet ismét megtekinthetett. A jelenlegi gazdasági helyzet ellenére a filmes szakma és a sajtó érdeklődése töretlen maradt, 124 országból közel 20 ezer akkreditált látogató vett részt a filmmustrán, köztük 3694 újságíró. A fesztivállal párhuzamosan zajló European Film Market szintén rekordszámú kiállítót regisztrált: 95 országból 8000 résztvevője volt a filmes piacnak – ismertette a Berlinale honlapján a fesztivál sajtóirodája.

 
Dieter Kosslick fesztiváligazgató kiemelte a World Cinema Fund (WCF) jelentőségét. Mint hangsúlyozta: a Berlinale kezdeményezését újabb öt évre felkarolta a Német Szövetségi Kulturális Alapítvány, valamint a német kulturális tárca. A fesztivál versenyprogramjában vetített Uroki garmonyii (Harmónialeckék) című, Ezüst Medvével jutalmazott kazah filmet is a WCF támogatta, ráadásul rendezője, Emir Bajgazin éppen a Berlinale Talent Campusán kezdte pályafutását – jegyezte meg Kosslick.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik