Debreceni Tavaszi Fesztivál: zene, tánc, gasztro

2013. március 11. 9:22
Többek között a Mózes, avagy a Tízparancsolat című balettelőadás, csokoládé napok, a hagyományos képzőművészeti tárlat, valamint Szakcsi Lakatos Béla koncertje szerepel a vasárnap kezdődő és május 26-ig tartó Debreceni Tavaszi Fesztivál kínálatában.

Sokszínű, gazdag és minőségi programokkal találkozhat a Debreceni Tavasz rendezvényein minden korosztály, minden műfajban – mondta Somogyi Béla alpolgármester a pénteki sajtótájékoztatón. A városvezető hangsúlyozta, hogy Debrecen minden szakrális és állami ünnephez igyekszik kiválasztani a megfelelő, odaillő programot. Idén a polgármesteri hivatal helyett a Főnix Rendezvényszervező Kft. fogja rendezni a március 15-i városi ünnepségeket is.

 
A programok március 10-én a Tavasznyitó Vasárnapi Muzsika című, Mozart műveiből összeállított koncerttel indulnak. Bódor Edit, a cég ügyvezetője kiemelte: a legnagyobb produkció a húsvéthoz kapcsolódó Mózes, avagy a Tízparancsolat című balettelőadás a Főnix Csarnokban március 27-én. A Markó Iván koreografálásával és főszereplésével készült darab a népe szabadságáért, önállóságáért küzdő Mózes élettörténetét dolgozza fel.
 
A legfontosabb márciusi programok közé tartozik a 70 éves Szakcsi Lakatos Béla Szakcsy Gipsy Jazz című koncertje 21-én a Kölcsey Központ Báltermében, a 23-án a Bényi Árpád Kiállító teremben nyíló hagyományos Debreceni Tavaszi Tárlat, illetve a tematikus – frankofón és észt – filmnapok az Apolló Moziban. Március 16-17-én a Kölcsey Központban először rendezik meg a Debreceni Csokoládé Napokat; a nemzeti ünnephez kapcsolódó hosszú hétvégén mások mellett Borbély Béla, Magyarország „csokoládéguruja” is részt vesz kóstolókon, amelyeken kézműves csokoládé és más különlegességek várják az édesszájúakat.
 
A Debreceni Tavasz záróprogramja május 26-án Halász Judit gyermeknapi műsora lesz a Kölcsey Központ Nagytermében.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés