Amerikai, finn és ír film a Titanic programjában

2013. március 14. 10:17
Amerikai, finn és ír versenyfilm is szerepel a 20. évébe lépett Titanic Nemzetközi Filmfesztivál áprilisi programjában, melyen tíz film vetélkedik majd egymással a versenykategóriában.

Amerikai, finn és ír versenyfilm is szerepel a 20. évébe lépett Titanic Nemzetközi Filmfesztivál áprilisi programjában - közölték szerdán a szervezők. A Titanic filmfesztivál 2005 óta működik versenyfesztiválként. Az április 5-én kezdődő filmmustrán tíz film vetélkedik egymással a versenykategóriában. A szervezők szerdán három produkció címét hozták nyilvánosságra. A Feltörő színek Shane Carruth amerikai rendező alkotása. A független filmes 2004-ben Találmány című sci-fijéért elnyerte a Sundance Filmfesztivál zsűrijének nagydíját; a utahi filmmustra idén a Feltörő színeket is díjával jutalmazta. A szürreális romantikus thriller főhőse Kris, akinek egész élete összeomlik, miután elrabolják és parazitát ültetnek a bőre alá, ami a hipnotikus transz állapotába képes juttatni. A nő egy új ismerőse, az ugyancsak nehéz helyzetbe jutott Jeff segítségével próbál talpra állni.

 
Aku Louhimies finn rendező munkájában ugyancsak szerepet kap az alvilág. A Fekete golyó női főszereplője, Pike a börtönből kilépve próbál megszabadulni múltjától. Volt szeretője visszahúzná, de Pike már újszülött gyermekéért is felelősséggel tartozik. A Titanic sokszínű ír filmválogatásából Lenny Abrahamson drámája, a Mit tettél, Richard? szerepel a versenymezőnyben. A produkció a dél-dublini tinédzserek közé vezeti a nézőt: főhőse, a szépreményű atléta egy esti kicsapongásával nemcsak pályafutását, de a hozzá közel állók életét is tönkreteszi. A filmfesztivál tavalyi nagydíját, a Hullámtörők-díjat a hét produkciót felvonultató versenymezőnyből egy mellbevágó svéd társadalmi drámának, Ruben Östlund Play című filmjének ítélte oda a zsűri.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában