Műfajok párbeszéde a Szentendrei Tavaszi Fesztiválon

2013. március 14. 11:23
A mintegy három hétig tartó programsorozat gazdag műfaji kínálatában idén különleges helyet kap a szó és a zene kapcsolata.
A műfajok párbeszédével találkozhat idén a Szentendrei Tavaszi Fesztivál közönsége március 15. és április 7. között – mondta el az MTI-nek Kiss Zsuzsa, Szentendrei Kulturális Központ sajtóreferense. A mintegy három hétig tartó programsorozat gazdag műfaji kínálatában idén különleges helyet kap a szó és a zene kapcsolata – jegyezte meg Kiss Zsuzsa. Az irodalom és a zene keveredik többek között Grecsó Krisztián író és Dés László zenész Mellettem elférsz című közös produkciójában vagy Karafiáth Orsolya zenés könyvbemutató performanszában, ahol a szerző felolvasásához nemcsak az ANEZ zenekarral közös előadása, hanem egy különleges kisfilm is társul.
 
Zenés „pitypalattyal” várja a nézőket Egri Márta, aki az ötvenes évek világába repíti vissza a közönséget egy zenés utazás keretében, a HOPPart Társulat Hajrá Háry! című előadásában pedig a hazugság poétikus árnyalataival ismertetik meg a hallgatóságot zenével fűszerezve a Háry János Szabadegyetem oktatói és hallgatói. A műfajok egymással folytatott párbeszédében Hauser Adrienne zongoraestje, Vedres Csaba és Gyermán Júlia koncertje mellett többek között a Borbély Műhely dzsesszklubja várja a közönséget Tompos Kátya vendégszereplésével, míg a színházi kínálatban Pierre Sauvil Napfény kettőnknek című romantikus vígjátéka mellett Daniel Keyes Virágot Algernonnak című regénye alapján készült monodráma szerepel.
 

A tavaszi fesztivál programjába ezúttal is bekapcsolódnak a város kiállítóhelyei, a gyerekeket pedig a MűvészetMalom családi programjai és a kézműves foglalkozások mellett mesejáték is várja. A rendezvény részeként március 24-én virágvasárnapi hangversennyel várják a látogatókat. (A programokról a www.szentendreprogram.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.) 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában