Kaiser Chiefs, Ska-P és Utah Jazz a Félszigeten

2013. március 19. 9:29
A brit Kaiser Chiefs együttes, Utah Jazz lemezlovas, valamint a Ska-P baszk együttes lesznek többek között az erdélyi Félsziget Fesztivál idei fellépői.

A 2003-ban Marosvásárhelyen a budapesti Sziget mintájára alapított zenei fesztivált az idén először nem az eredeti helyszínen, hanem a Kolozsvár melletti Gorbó-völgyben szervezik meg július 18. és 21. között. A szervezők hétfőn közölték a Félsziget Fesztivál első fellépőit. Közöttük lesz az egyik legjobb brit koncertzenekarként számon tartott Kaiser Chiefs. A leedsi csapat nevéhez tucatnyi közismert sláger fűződik, köztük a 2007-es év nemzetközi sikerdalának számító Ruby. Ők a fesztivál első napján lépnek közönség elé.

Visszatérő fellépőnek számít Európa legnépszerűbb ska csapata, a baszk Ska-P, amely legutóbb 2010-ben vett részt az erdélyi fesztiválon. A csapat tagjai, Madrid munkásnegyedének szószólói közel húsz éve kritizálják a rendszert, legújabban pedig a színpadon jelmezekbe bújva adják elő mondanivalójukat. Először látogat Romániába a liquid drum and bass elsőszámú brit képviselője, Luke Wilson, közismertebb nevén Utah Jazz. Szintén először megy Romániába az olasz electroswing friss reménysége, a The Sweet Life Society. A két bohém lemezlovas, Gabriele Concas és Matteo Marini július 19-én adja elő dalait egy eklektikus formációval.

A szervezők közlése szerint hétfőn kezdték el árusítani a jegyeket interneten az eventim.ro és az eventim.hu oldalakon. Újdonságnak számít, hogy az idén kétféle bérlet közül választhatnak a fesztivál látogatói, így maguk dönthetik el, hogy hazamenős vagy ottalvós bérletet váltanak. A Félsziget Románia legnagyobb fesztiválja, amelynek tavaly csaknem 80 ezer látogatója volt. A szervezők egyebek között azért döntöttek a helyszínváltoztatás mellett, mert abban bíznak, hogy Kolozsvár vonzáskörzetében tovább fejlődik és gazdagodik a rendezvény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés