Charlie dupla koncert-CD-t ad ki

2013. március 20. 10:59
Horváth Charlie a tavaly december 29-én a Sportarénában adott 65. születésnapi koncertjéből készített dupla CD-t, melyen négy vadonatúj stúdiófelvétel is szerepel.

Dupla CD-t készített Horváth Charlie a tavaly december 29-én a Sportarénában adott 65. születésnapi koncertjéből. Az énekes és állandó zenésztársai négy vadonatúj stúdiófelvétellel egészítették ki az anyagot. „Ez egy igazi élő lemez, nem javítottunk rajta utólag, ott van rajta a feeling és a szív” – fogalmazott Charlie a kiadványt bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatón. Kitért arra, hogy zenekarának tagjaival, Lerch Istvánnal (billentyűs hangszerek), László Attilával (gitár), Halász Jánossal (billentyűs hangszerek), Lattmann Bélával (basszusgitár), Borlai Gergővel (dob) és Csiszár Péterrel (szaxofon) 1994 óta játszik együtt és „egyre jobbak vagyunk”.

„Szó volt róla, hogy egy teljesen új stúdióalbumot is készítünk, de végül a nagyon jól sikerült decemberi Aréna-koncert anyagát egészítettük ki négy új stúdiófelvétellel, amelyeket tavaly augusztusban a Balatonon írtunk” – fejtette ki Charlie. Az új dalok jelentik a két CD első két számát. Kettőt írt László Attila, közülük az egyik (Képzelt gyönyörűség) szövege Grecsó Krisztián költőtől származik, egyet-egyet jegyez Halász János és Lerch István (utóbbié az Azt mondd meg, hogy lesz tovább egy vérbeli gospel), Horváth Attila, Charlie állandó társszerzője pedig három friss dalszöveget szállított. A koncertfelvételen természetesen valamennyi nagy Charlie-sláger megtalálható, köztük a Jég dupla whiskyvel, az Egy szippantás a jóból, a Könnyű álmot hozzon az éj, a Kávéház, a Nézz az ég felé, a Zenegép, a Küszöbön túl, a New York vagy az Az légy, aki vagy. Ezek közül néhányat az énekes korábban a Generállal és a Tátrai Banddel vitt sikerre.

A tavalyi Aréna-koncerten Tátrai Tibor gitáros volt a vendég, a keddi sajtótájékoztatón – mások mellett – Szörényi Levente (vele lépett fel közösen tavaly a Sziget fesztiválon), Demjén Ferenc, Frenreisz Károly, Somló Tamás, Várkonyi Mátyás és Novai Gábor. Az MTI kérdésére Charlie elmondta, hogy ő és zenekara legközelebb május 1-jén a Tabánban fog koncertezni. A Liszt-díjas Horváth Charlie a hatvanas években a Decca, majd az Olympia, a hetvenes évek első felében a Generál tagja volt, mintegy két évtizednyi külföldi zenélés után a kilencvenes évektől a Tátrai Band frontembere.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában