Londoni fesztiválra megy a PASO

2013. március 21. 15:03
Az idén 25 éves Londoni Nemzetközi Ska Fesztiválon ad koncertet március 29-én a Pannonia Allstars Ska Orchestra.

Európa egyik rangos könnyűzenei eseményén, az idén 25 éves Londoni Nemzetközi Ska Fesztiválon ad koncertet március 29-én a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO). „Nagy megtiszteltetés számunkra a meghívás, főleg azért, mert a fesztivál látogatói szavazhattak azokra az előadókra, akik a leginkább érdeklik őket. Angliában évek óta komoly rajongótáborunk van, a koncertjeinkhez igazítják nyaralásaikat, sőt tavaly novemberben sokan Budapestre repültek, csak meghallgathassák szimfonikus koncertünket a Művészetek Palotájában. A londoni ska fesztiválon a kint élő magyarokra is számítunk” – mondta KRSA (Tóth Kristóf), a PASO frontembere. A fesztiválhoz hasonlóan 2013-ban szintén jubiláló – tízéves – magyar zenekar a napokban egy új kislemezzel jelentkezik. A PASO tavaly kiadott Lovemonster/Lost in Space című dupla albumán mutatkozott be a zenekar egyik projektje, a PASO's Roots Rockers, amelyben az anyazenekar jamaicai ska zenéjéhez képest a nyolcvanas évek reggae-je és dubja áll a középpontban. A négy dalból álló új kiadvány a Lost in Space-en szereplő Me Love Rub-a-Dub című dalra épül.

„Januárban jűrtam Jamaicában, ahol a rub-a-dub stílus két világhírű előadója, Kojak és Trinity közreműködésével egy-egy új verzióban rögzítettük ezt a dalt. Emellett itthon Dj Gabba Voodoo is készített egy jungle remixet a számhoz, így az eredetivel együtt négy változatban kerül kislemezre a Me Love Rub-a-Dub. Az EP-t a dalok.hu-ról oldalról lehet letölteni március 21-től. Klipet is forgattunk Jamaicában, amit hamarosan látni lehet az ismert videómegosztókon” – mondta KRSA. A londoni fellépés után a PASO itthon turnézik, április 20-án például a budapesti Zöld Pardon idei szezonnyitó hétvégéjén lép fel.

Az együttes Budapest Ska Mood címmel 2005-ben jelentette meg első stúdióalbumát, ezt követte a The Return of the Pannonians (2007), a Feel the Riddim! (2009), majd a Lovemonster/Lost in Space (2012). Mindegyiket kiadta az Egyesült Államokban a ska zenére specializálódott Megalith Records. A PASO tagjai: KRSA (Lord Panamo) – ének; Mr P (Benkő Dávid) – Hammond orgona, billentyűs hangszerek, vokál; Subicz Gábor (Mr Tony S) – trombita, vokál; Babba Luki (Lukács Gábor) – altszaxofon, vokál; Tommy Hot (Meleg Tamás) – tenorszaxofon; Mr Vajay (Vajay László) – harsona; Laca (Nagy László) – gitár; General Csaki (Csáki Zoltán) – gitár; Dr Strict (Pozsgai Vince) – basszusgitár; Lipi Brown – dob, ütőhangszerek; G Brown (Barna György) – hegedű.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában