Biffy Clyro, Mika és a Nero a Szigeten

2013. április 3. 11:55
Mintegy két tucat zenekar és előadó nevét jelentették be szerdán a szervezők az idei Sziget fesztiválra. Köztük van a brit könnyűzene legjobbjai közé tartozó három előadó, a Biffy Clyro, Mika, valamint a Nero is.

Újabb fellépők a Szigeten: a Biffy Clyro állandó szereplője a leglátogatottabb brit fesztiváloknak, a koncerteken nyújtott teljesítményüket számos médium ismerte el szakmai díjakkal az elmúlt években. Az idén januárjában megjelent Opposites című új lemezük vezette a brit lemezeladási listát. Michael Holbrook Penniman, vagyis Mika lépett már fel a Sziget nagyszínpadán (2010-ben), egy évre rá pedig a Balaton Soundon. Slágerei mellett idén augusztusban a tavaly kiadott The Origin of Love-ot mutatja be a Szigeten, szintén a nagyszínpadon. Ugyanoda érkezik a New York-i anti-folk szintér képviselője, Regina Spektor, a merészen szolid és visszafogottan extravagáns zenei kifejezésmód ellentétére építő énekesnő, dalszerző, zongorista.

Az Aréna színpadán fog játszani a futurisztikus, dinamikus, progresszív elektronikát játszó háromtagú Nero, Daniel Stephens és Joseph Ray zenész-producer, valamint Alana Watson énekesnő triója, a negyedszázada techno-popban utazó német Booka Shade, a szenvedélyes alterockot képviselő Joy Formidable, az absztrakt elektronikus zenéket készítő Erol Alkan, a kanadai dj-producer Felix Cartal, a holland folk rock énekes-gitáros Blaudzun, a luxemburgi Monophona, és a hágai reggae kollektíva, a Splendid. Az A38 színpadának fellépői között lesz Bat For Lashes (Natasha Khan), a pakisztáni felmenőkkel rendelkező londoni énekesnő, dalszerző, aki sejtelmes hangulatú, különleges popszámaival lett népszerű az Egyesült Királyságban. Visszatér a Szigeten már többször járt kelta punk együttes, a Flogging Molly, a magabiztos gitárzenéjéről ismert, nemrég még Johnny Marr-ral is együtt zenélt Cribs, az elektropop díva Little Boots, a sötét techno és electro vízióiról híres francia elektronikus zenész, dj és producer, Gesaffelstein, az utcai előadóművészetet forradalmasító Dub FX, vagy a dOP név alatt futó párizsi organikus elektronikus zenei produkció, Damian Vandesande, Jonathan Illel és Clement Aichelbaum triója, amelynek zenéjében az elektronika mellett a funk és a dzsessz is szerepet játszik.

A punk-rockot játszó német Donots szintén fellép az idei Szigeten, akárcsak a reggae-t, a technót, a New Orleans-i funkot és a hagyományos country-t vegyítő Hoffmaestro, az A38-on már zenélt koppenhágai Rangleklods, valamint a karakteres négytagú holland zenekar, a Daily Bread. Az idei Sziget fesztivált augusztus 5. és 12. között rendezik meg. Az eddig ismertté vált nemzetköz zenei fellépők között szerepel mások mellett a Blur, David Guetta, az Editors, a Skunk Anansie, a Bad Religion, a Ska-P, Katy B, a Tame Impala, az Everything Everything, Nicky Romero, a Hadouken, a Calexico, Rachid Taha, valamint Emir Kusturica és zenekara.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés