160 millió forint értékben írt ki pályázatot az MMA

2013. április 12. 12:47
Összesen 160 millió forint keretösszeggel hirdette meg idei művészeti pályázatait pénteken a Magyar Művészeti Akadémia.

Művészeti könyv- és folyóirat-kiadások támogatására az MMA a tavalyi 45 millió után idén 50 millió, művészeti programok (pályázati alapok) támogatására a 2012-es kiírással megegyező, 110 millió forintos kerettel hirdet meg pályázatot – közölte pénteken Budapesten az akadémia főtitkára. Kucsera Tamás Gergely közölte: a honlapjukon péntektől elérhető kiírás szerint a támogatások összege minimum 250 ezer, maximum 6 millió forint lehet. Pályázhatnak magyarországi és határon túli magyar alapítványok, civil szervezetek, egyéb jogi személyek és természetes személyek, azaz alkotók is. A benyújtási határidő május 13., eredményhirdetés a nyár közepére várható.

Az MMA főtitkára az MTI kérdésére válaszolva a 2012-es kiírás eredményeiről is beszámolt: a könyv- és folyóirat-támogatás kategóriában 41 sikeres pályázat érkezett be, a támogatási átlagösszeg 1 millió forint fölött volt, míg a művészeti programok kategóriájában 80 támogatott átlagosan csaknem 1,4 millió forinthoz juthatott. Kucsera Tamás Gergely emlékeztetett arra, hogy a nagyobb kerettel meghirdetett pályázat tulajdonképpen összművészeti kategóriának tekinthető: a zene, a színház, a tánc, a képzőművészet, az irodalom, a fesztiválok, az ipar- és népművészet területéről egyaránt várják a jelentkezéseket.

Mint közölte, az MMA országos művészeti szervezetek, programok, kutatások egyedi támogatására tavaly 133 millió forintot fordított, erre a célra az akadémia idén valamivel nagyobb összeget szán.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában