Verdi-darabok csendülnek fel a nyíregyházi operagálán

2013. április 22. 16:19
Giuseppe Verdi születésének kétszázadik évfordulója adja az apropót a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar most csütörtöki tavaszi koncertjének, amelynek műsorában az olasz zeneszerző szerzeményei is felcsendülnek.

A Váci Mihály Kulturális Központban 19 órákor kezdődő operagála első előadásaként a Nabucco című operából a nyitányt mutatja be a fúvószenekar – mondta Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész, karnagy és Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón. A második előadás zenei csemegének ígérkezik: Verdi Traviatáját a Donato Lovreglio által komponált fantázián keresztül mutatja be az együttes Ignácz László klarinétművész közreműködésével. A műsorban hallható lesz az Aida második felvonásának győzelmi indulója, amelyet Georges Bizet Carmen-szvitje követ. A koncert végén Andrew Lloyd Webber Az Operaház fantomja című musicaljéből hallhatnak részletet az érdeklődők.

Minden idők egyik legnagyobb operaszerzője, Giuseppe Verdi 1813-ban született. A bicentenárium alkalmából világszerte operabemutatókkal, koncertekkel emlékeznek a zeneszerző születésének évfordulójára. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport amatőr és képzett zenészekből, illetve táncos lányokból álló együttes, amely a Vidéki Kulturált Ifjúságért Egyesület keretein belül működik. A zenekar hetven évvel ezelőtt alakult, harminc éve – Magyarországon először – egészült ki egy mazsorett csoporttal.
 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában