Hámori Gabriellát díjazták Belgiumban

2013. április 30. 11:16
Hámori Gabriella A vizsga című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díját kapta a hétvégén a belgiumi Liege filmfesztiválján.

A legjobb színésznő díját kapta a hétvégén a belgiumi Liege filmfesztiválján Hámori Gabriella A vizsga című filmben nyújtott alakításáért – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Magyar Filmunió. A színésznő vasárnap este Michel Galabru francia színésztől, a nemzetközi zsűri elnökétől vehette át a Policier filmfesztivál díját. A bűnügyi filmeket felvonultató filmmustrát idén hetedik alkalommal rendezték meg Liége-ben. Hámori Gabriella korábban New Yorkban és Los Angelesben is díjat kapott ezért az alakításáért.

Bergendy Péter A vizsga című filmje, amelyet a nemzetközi közönség először tavaly nyáron a Karlovy Vary Filmfesztiválon láthatott, azóta a világ számos filmfesztiválján sikert aratott.

Az ügynökthriller 1957 karácsonyán játszódik, amikor az államvédelem tisztjeinek vizsgát kell tenniük, hogy bizonyítsák az új rezsimhez fűződő hűségüket. A filmben Hámori Gabriella mellett Kulka János, Nagy Zsolt, Scherer Péter és Elek Ferenc alakította a főbb szerepeket. A Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi igazgatósága A vizsga forgalmazási jogait számos országban értékesítette, köztük Ausztráliában, Új-Zélandon és Spanyolországban is – ismertette a Filmunió.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés