Vidnyánszkyt és Alföldit is rendkívüli tehetségnek tartom

2013. május 7. 14:57

Törőcsik Mari
168 Óra
Alföldi Róbert kitűnően vezette a Nemzetit, megérdemelné a folytatást. Ezért szavaztam rá. Interjú.

„Hetven fölött a színésznők nem szívesen állnak színpadra: az idő múlását nem könnyű nyilvánosan vállalni.

Sosem volt gondom a korommal. Boldog vagyok, ha még mindig szükség van rám, s ha tudok még valamit adni az embereknek. Már nem is lenne szabad ennyi munkát vállalnom. Öt évvel ezelőtt a klinikai halál állapotából jöttem vissza. Az azóta eltelt időt úgy élem meg, mint ajándékot. Nem változtam meg, nem lettem más, legfeljebb boldogabb. Még inkább szeretek élni, még fontosabbak a szeretteim, a családom, a közönségem.

A Nemzeti Színház tagja 2002 óta. Múlt év végén zajlott az igazgatóválasztás. Ön is tagja volt a szakmai kuratóriumnak, s a grémiumban egyedüliként szavazott arra, hogy ismét Alföldi Róbertet nevezzék ki újra. Végül Vidnyánszky Attila nyert, aki nemrég szerződést ajánlott önnek. Igent mondott. Marad a Nemzetiben.

Alföldi Róbert kitűnően vezette a Nemzetit, megérdemelné a folytatást. Ezért szavaztam rá. Hangsúlyoztam is a kuratóriumban: bár Vidnyánszky Attila pályázata is remek, a társulattal együtt voksomat Alföldinek adom. Szavaimat valakik félremagyarázhatták, Balog Zoltán miniszter úr ezért nyilatkozta azt, hogy én mindkét pályázóra szavaztam. Már tisztáztuk a félreértést, többé nem akarok erről beszélni. Egyébként a kuratóriumi döntés előtt Debrecenben együtt vacsoráztam Vidnyánszky Attilával, és ő volt az első, akinek elmondtam: nem rá fogok szavazni.

Mit szólt Vidnyánszky?

Megértette és elfogadta a döntésemet. Őt is, Alföldi Robit is rendkívüli tehetségnek tartom, a barátaimnak tekintem őket. Tudják, hogy mindkettőjüket szeretem, és ami történt, nem okoz köztünk gondot. Elvárom, hogy mások tiszteletben tartsák az érzéseimet. Attilát és a beregszászi műhelyét régóta ismerem. Miattuk mentem annak idején Gyulára, ott mutattuk be A szarvassá változott fiút a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház előadásában. Ezt a budapesti Nemzetiben is játszani fogjuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Törőcsik Mari nem csak nagyszerű színésznő, hanem emberként is megállja a helyét ebben a zavaros világban.
További szép éveket, sikereket!

Üdv, szintiboj! Merre csavargott?

Négy pályázó volt, abból kettő teljesen alkalmatlan, ezért nem négyen, csak ketten jöttek meghallgatásra. Vidnyánszky úr volt előbb. Miután távozott, megkérdeztek minket, alkalmasnak találjuk-e, mire azt mondtam, hogy igen, hiszen színvonalas pályázatot nyújtott be. Majd jött az Alföldi úr és én egyedül, rá szavaztam a társulat nevében. Azt is leszögeztem, hogy kizárólag rá voksolok. Utólag azért állítják, hogy két szavazatot adtam le, mert két embert találtam alkalmasnak. Igazából üvölteni szeretnék, csak moderálom magam.

http://szinhaz.hu/szinhazi-hir..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában