Ifjúsági ősbemutatót tart a szatmárnémeti magyar színház

2013. május 8. 16:56
Mikó Csaba Boldogságia című „ifjúsági steampunkjának” az ősbemutatóját tartja pénteken a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.

A színház közleménye szerint a szerző kimondottan a Harag György Társulat és Csiki Zsolt rendező felkérésére írta a darabot. „A boldogságkeresés végleteit ismerhetjük meg az előadásból, és kiderül, mindenkinek mást jelent a fogalom” – fogalmazott Csiki Zsolt, aki egy személyben rendezője és díszlettervezője a produkciónak. Hozzátette, hogy az előadás két fiatal felnőtté válásának a története, akik megtapasztalják a boldogságtényezők végleteit, és megértik, hogy csak az egészséges határokon belül lehet boldog az ember.

A szerző és a rendező korábban már sikerrel dolgozott együtt: Csiki Zsolt Budapesten, a Szkéné Színházban vitte színre Mikó Csaba Kútból mentett királyság című mesejátékát. Csiki Zsoltnak ez az első erdélyi nagyszínpadi rendezése. A szabadúszóként tevékenykedő művész eddig magyarországi és vajdasági színházaknál dolgozott. A Boldogságiát a Harag György társulat az ifjúsági és kisiskolás bérletesei számára játssza a végéhez közeledő színházi évadban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában