A nézők fele a legjobb húszba várja ByeAlexet

2013. május 13. 14:18
ByeAlexet és a „Kedvesem” című dalt a megkérdezettek 54 százaléka a legjobb húsz közé várja a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon, 46 százalék ennél rosszabb helyezésre számít – áll a GfK Hungária márciusban elvégzett közvélemény-kutatásában.

A dalt ismerők mintegy tizede gondolja úgy, hogy ByeAlex dobogós helyen végezhet, és 28 százalék reménykedik a legjobb tízbe kerülésében. Nagyjából ugyanannyian gondolják, hogy a dal ott lesz az első húszban (54 százalék), mint ahányan ennél rosszabb helyezésre számítanak (46 százalék). Akiknek nagyon tetszik a „Kedvesem”, azoknak a 21 százaléka azt gondolja, hogy ByeAlex dobogós helyen végezhet – szerepel az MTI-hez hétfőn eljuttatott anyagban.

A GfK Hungária 2013 márciusában az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi döntője után ezer – 15-69 éves – ember megkérdezésével végzett reprezentatív kutatást kor, nem és lakóhely szerint a fesztivál lehetséges kimeneteléről. A dalt ismerők 89 százaléka vállalkozott jóslásra ByeAlex malmői szereplését illetően.

Nehéz megjósolni, hogy a produkció hogyan fog szerepelni a nemzetközi versenyen. „A helyezés a nézők szavazatán dől el, és a produkciók megítélése mellett sokat nyom a latba az egyes nemzetek közötti rokonszenv, valamint a külföldön élő hazaszavazók száma.

A felmérés a hazai válogatóversenyről, a február-márciusi A Dalról is tájékozódott. A megkérdezettek 38 százaléka is ByeAlex dalát juttatta volna tovább a nemzetközi versenyre, a második legnagyobb rajongótábora Radics Gigi „Úgy fáj” című számának volt, a harmadik helyen pedig Kállay-Saunders András „My Baby” című produkciója szerepelt. „Még azok, akik ByeAlexet szerették volna döntőbe juttatni, sem rajongói egyöntetűen a dalnak, 28 százalékuknak nem igazán tetszik a szám. Arra a kérdésre, hogy vajon miért szavaznának rá mégis, az egyik magyarázat az lehet, hogy a többi produkció még ennyire sem nyerte el tetszésüket. Az is lehetséges magyarázatul szolgálhat, hogy a választás nem a tetszésen, hanem más motiváción, például a produkció egyediségén, formabontó jellegén alapul” – összegzett a GfK Hungária.

Az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőit kedden és csütörtökön rendezik Malmőben, a Magyarországot képviselő ByeAlex és a „Kedvesem” című dal a második elődöntőben hangzik el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

lesz hétvégén egy nagyobb önkéntes telefonos közvéleménykutatás, kicsit nagyobb mintán és akkor mindenki megnyugszik ebben a qrva fontos kérdésben?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés