Kortárs magyar filmek Kijevben

2013. május 13. 11:24
Az ötnapos rendezvényen a Made in Hungária, a Kilenc és fél randi, a Csak szex és más semmi, a Poligamy és az S.O.S Love! Az egymillió dolláros szerződés című filmeket tekinthetik meg az érdeklődők.

Csütörtöktől öt napon át kortárs magyar filmeket vetítenek az ukrán fővárosban, a Kijev Filmszínház nevű kulturális központban – tájékoztatta az MTI-t közleményben a kijevi magyar nagykövetség. A Kortárs Magyar Mozi Fesztivált immár negyedik alkalommal rendezik meg az ukrán fővárosban. A külképviselet tájékoztatása szerint hagyományőrző módon a fesztivál az ukrajnai Európa-nap elnevezésű ünnepségsorozatba illeszkedik. A fesztivál kezdeményezői Magyarország ukrajnai nagykövetsége mellett az ArtMedia Producer Ügynökség, továbbá hivatalos támogatói az OTP Bank és a MOL Ukrajna Kft.

„Idén a fesztivál a romantikus vígjátékok közül mutat be válogatott filmeket. Valamennyi vidám, remek humorú és érzelmekben gazdag alkotás” – írta közleményében a nagykövetség, hozzátéve, hogy a repertoár kialakításában közreműködött a Magyar Filmunió. Az ötnapos rendezvényen a Made in Hungária, a Kilenc és fél randi, a Csak szex és más semmi, a Poligamy és az S.O.S Love! Az egymillió dolláros szerződés című filmeket tekinthetik meg az érdeklődők eredeti nyelven, ukrán és angol felirattal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés