ByeAlex döntős az Eurovíziós Dalfesztiválon

2013. május 17. 8:43
ByeAlex a malmői verseny második elődöntőjében a 17 előadóból a tíz legjobb közé került a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a szombati 26-os döntő résztvevője.

Bejutott a Magyarországot képviselő ByeAlex és a Kedvesem című dal az 58. Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába csütörtökön este a svédországi Malmőben. Az előadó az MTI-nek azt mondta, érez némi elégtételt. ByeAlex a malmői verseny második elődöntőjében a 17 előadóból a tíz legjobb közé került a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a szombati 26-os döntő résztvevője. A magyar énekes magabiztos, hibátlan produkciót nyújtott, amely a teltházas Malmö Arenában is tetszést aratott.

Nagyon ideges voltam, de sikerült, és ez fantasztikus. Érzek némi elégtételt, hiszen néhány hónapja egy civil voltam, aki számokat írogatott, aztán megnyertem A Dalt, utána szétszedtek, azt mondták, mennyire rossz, hogy én győztem, majd most Malmőben magyarul énekeltem, és bejutottam a döntőbe” – fejtette ki a színpadról lejőve ByeAlex az MTI-nek. Hozzátette: a döntőbe jutás volt a célja, hogy megmutassa „a mostanában nagyon kishitű magyaroknak, nem kell azonosulni senki mással”. 

Az M1-en a helyszínről élőben közvetített elődöntőben ByeAlex tizenkettedikként lépett színpadra, és jól, tisztán énekelt (a versenyben a produkciók énekhangja élőben hangzik el, a zene előre rögzített felvételről megy). Előadását a testvére, Amiizmus által készített háttérgrafikák kísérték, ByeAlex fekete bőrfelsőben és szürke sapkában énekelt, mögötte Wéber Helga vokálozott, mellette Kővágó Dániel gitáros volt a színpadon.

A Kedvesem című dal szövege – ahogy azt korábban az MTI-nek ByeAlex elmondta – egy életében megtörtént szituációról szól, abból az időből, amikor elhagyatottan élte mindennapjait. Az elhangzott változat egy remix, amelyet az eredeti sávokra Zoohacker (Palásti Kovács Zoltán) készített. A Kedvesem a döntő második felében fog szombaton elhangzani, ezt húzta ki a sajtótájékoztatón ByeAlex.

A csütörtöki 17 elődöntősből a tíz továbbjutó úgy alakult ki, hogy egyrészt az érintett országok (valamint a kiemeltként eleve döntősök közül Franciaország, Németország és Spanyolország) részéről pontozott egy ötfős szakmai zsűri (ez még szerdán este megtörtént), másrészt az utolsó dal elhangzása után negyedórán keresztül a tévénézők szavazhattak sms-eket küldve. A kettő kombinációja adta ki a tíz továbbjutót; az egyes országok szavazói nem voksolhatnak saját fellépőjükre.

Az akusztikus és elektronikus popzenét egyaránt játszó ByeAlex (Márta Alex) azzal vívta ki a jogot az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvételre, hogy március elején megnyerte a magyarországi válogatóversenyt, A Dalt Kedvesem című dalával. A 28 éves énekest idén jelölték Fonogram-díjra az év felfedezettje kategóriában.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aranyos volt, láttam tegnap este. Meglepett, hogy mekkora tapsot kapott már a kezdeteknél. Hajrá, Alex!

Üdv, szintiboj! Ne aggódjon, nincs nagy esélye a nyerésre (sajnos)

Ezen az Eurovízión 100 dalból 99 teljesen egyforma, rossz angolszász utánzat.
Aztán jön ez az egyénieskedő(!) magyar gyerek, aki valami szokatlan (gyengébbek kedvéért: unortodox) dalt énekel, ráadásul az anyanyelvén!

Ha csak ennyit tett volna, már azért is le a kalappal (satyival) előtte!

Igen, azt én is láttam rajta, hogy roppant ideges, kissé rekedt és hamiskás is volt, de szorítok neki.

Köszi! Jó volt mégegyszer látni.

Remélem, a döntőben már nem izgulsz Alex!
Nincs miért!!!
Csak úgy lazán magyarul mint szoktad!!!
Szerintem lesz meglepetés!

úgy látszik a plasztiktengerben ha felbukkan egy nem szokványos hang akkor annak még van hatása

gratulálok Alexnek, és üzenem neki, azzal h bejutott a döntőben megcáfolta az összes rosszindulatú kritikát amit kapott

jellemző, hogy a "kritikusok" közül soha senki nem jutott be egy ilyesfajta dalverseny döntőjébe... de kritikájuk az van

Csókolom Alex megérkezett!

Kedves olvasók, nagyon sok Alexhez hasonló kitűnő "alter" előadó, csapat van, akik el vannak hallgatva, nem játszák Őket a rádiókban, tévékben, talán az egy Petőfit kivéve.Szinte mindenki megtalálhatja a Neki tetsző stílusút.
Nincs itt baj, a 90 után született fiatalokban óriási erő és tudás van, csak több lehetőséget kell adni Nekik.

Nem kell ebbe politikát vinni!!!
Én fidesz szavazó vagyok és több sms-t küldtem a magyar válogatón. Gondolom, sok MSZP, LMP szavazó is hasonlóan!!
Az meg, hogy ha nyerne, akkor a miniszterelnök fogadná??? Naná!!!
Melyik országban nem??????????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában