Egy vállalat sikere a munkavállalók testi-lelki egészségén is múlik

2013. május 20. 19:23

Vincze Zoltán
CSR LABOR
Hiszünk benne, hogy tartósan kiváló minőségű termékeket nagy biztonsággal csak testileg-lelkileg egészséges emberek tudnak előállítani. Interjú.

„– Miért döntöttek úgy, hogy egészségmegőrző programot indítanak a munkavállalók számára?

A VELUX Magyarország Kft. fennállásának eddigi 25 éve során meghatározó volt a kollégák megbecsülése és a folyamatos fejlődésüket célzó kezdeményezések segítése. A kiegyensúlyozott, minőségi életvitel közös érdeke a kollégáknak és a vállalatnak. Hiszünk benne, hogy tartósan kiváló minőségű termékeket nagy biztonsággal csak testileg-lelkileg egészséges emberek tudnak előállítani, ezért fektetünk nagy hangsúlyt a megfelelő munkakörülmények biztosítására, és ezért indítottuk el egészségmegőrző programunkat is.(...)

– Az egészséges életmód nem korlátozódhat a szabadidőnkre. Hogyan segíti a Velux a munkavállalóit abban, hogy munka közben is óvják az egészségüket?

A VELUX Magyarország Kft. fertődi és fertőszentmiklósi gyáregységében az egészséges, fenntarthatóan működő munkakörnyezetnek és a kiegyensúlyozott életmód támogatásának eddig is jelentős szerepe volt. A szemléletformálás és a sportprogramok mellett az egészséges munkakörnyezet biztosítása is kiemelt szerepet kap a program során: többek között a munkahelyi ergonómia szempontjainak, valamint a levegő/fény/hőmérséklet megfelelő arányainak biztosítására fordítunk minél több figyelmet. Ezen kívül átfogó rizikófaktor térkép készül a vállalat összes dolgozóját tekintve, hogy az egészségre káros hatásokról minél részletesebb képet kaphassunk.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés