ByeAlex: Külföldi érdeklődés a Kedvesem iránt

2013. május 22. 11:38
Svédországból és más országokból is van érdeklődés ByeAlex Kedvesem című dala iránt, elképzelhető, hogy készülnek feldolgozások, de ez még alakulóban van.

ByeAlex, az Eurovíziós Dalfesztivál tizedik helyezettje erről kedden Budapesten sajtótájékoztatón beszélt egy újságírói kérdésre. „Örülök az eredménynek, ami szerintem mindannyiunknak jó. Igyekszem nem foglalkozni az engem ért támadásokkal, amelyeket nem igazán értettem, hiszen csak egy dalt írtam, amit magyarul elénekeltem, és igyekeztem minél jobban előadni” – mondta az énekes-dalszerző. ByeAlex (Márta Alex) kitért arra, hogy egyelőre nagyon fáradt az eurovíziós szereplés miatt, kint is zavarta és most is zavarja a fülfájása, és keveset aludt az elmúlt négy napban.

„Nekem is a dán produkció tetszett a legjobban. Sok későbbi dalomban lesznek benne a kinti szerepléssel kapcsolatos érzéseim, gondolataim. Malmőben is írtam egy számot”
– jegyezte meg ByeAlex. Egy felvetésre azt mondta, hogy a jövőben is azt csinálja, ami jól esik neki, nem szeretné beskatulyázni magát sem a zenét, sem a külsőségeket illetően. A szereplésből befolyó jogdíjak kapcsán tett újságírói felvetésre az énekes arról beszélt, hogy ezen a témán még nem gondolkodott, ugyanakkor „nincs különösképpen szükségem a folytatáshoz anyagi tőkére. Menedzsmentje, a CLS vezetője, Bérczes Ádám arról adott tájékoztatást, hogy várhatóan ősszel jelenhet meg ByeAlex első stúdióalbuma. „Nagyon örültünk annak a sok voksnak, amit a döntőben kaptunk, nem tudjuk pontosan megmagyarázni, miért szavaztak ránk 15 országból is, Németország ráadásul a maximális 12-t adta. Talán azért, mert egy jó dal nyelvtől függetlenül érinti meg az embereket” – fejtette ki Bérczes Ádám.

Mint elhangzott, az erdélyi és a vajdasági magyarok ByeAlexre adott szavazatai a hírek szerint valószínűleg azért lettek nem kis számban érvénytelenek, mert Romániában és Szerbiában más módon kellett szavazni, mint Magyarországról, és erre sokan nem figyeltek. Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke kiemelte: a zsűri és a közönség nagyon jó ízléssel és nagyon bátran döntött úgy, hogy ez a produkció képviselje Magyarországot Malmőben. „A Dal megmozdította a hazai zenei életet. Sok előadó, dalszerző tudja itt megmutatni a tehetségét, remélem, ez évről évre így lesz. A köztévé az elmúlt két évben a magyar zenei élet egyik legnagyobb megrendelőjévé vált” – jelentette ki a sajtófőnök. Az M1-en csaknem 1,2 millió ember nézte a szombati döntőt az Eurovíziós Dalfesztiválon. Egy másik zsűritag, Csiszár Jenő rádiós műsorvezető felhívta a figyelmet arra, hogy A Dal a közmédia saját fejlesztésű műsora, amely minőségi magyar könnyűzenészeket és rádióban lejátszható dalokat képes kitermelni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában