Nemcsák: Az életünkért kellett küzdeni

2013. május 22. 14:08
Nemcsák Károly szerint egyetlen szakmai érv sem szólt az ellen, hogy őt nevezzék ki a József Attila Színház élére.

Arról nem szólnak a híradások, hogy 2011 márciusában még az a helyzet állt elő: a József Attila Színház a megszűnés határán van – jelentette ki Nemcsák Károly az ATV Start-ban, válaszként arra, hogy teátruma egy év alatt negyvenezer látogatót veszített. A színházigazgató hozzátette: „a most rendelkezésre álló pénz a háttérszemélyzet bérét fedezi”. A József Attila Színház vezetője azt is elmondta, hogy másfél éve van az intézmény élén, egy ilyen változásnál pedig, ahol drasztikusan csökkentik a támogatást, szerinte „majdhogynem törvényszerű a visszaesés”. Példaként említette Lénárt Pétert, aki elmondása szerint „két évig küszködött azzal, hogy nagyon visszaesett a színház nézettsége”.

Nemcsák úgy véli, a közönséget is inkább elriasztották a színháztól a hírek, miközben ellene szerinte semmiféle szakmai érv nem szólt. „Azzal senki nem foglalkozik, hogy Lénárt Péter bedöntötte ezt a színházat” – tette hozzá az igazgató, aki szerint az intézményről folyamatosan rossz információk jelentek meg, a bulvársajtó pedig csupán lejárató cikkeket jelentetett meg. „Mutasson egy olyan cikket, amiben ne bántottak volna” – szólította fel a műsorvezetőt Nemcsák Károly, Mészáros Antónia pedig válaszként a Magyar Nemzetet mondta. Nemcsák azonban másként vélekedett: szerinte a Magyar Nemzetben sem jelent meg róla cikk, de a műsor után majd megkeresi a szerkesztőséget, „hogy ezt pótolják”.

A színházigazgató cáfolta, hogy családi vállalkozásként működtette volna a teátrumot: mint mondta, Sopronban a feleségének nem volt aláírási joga, nem vele kötötte meg a József Attila Színház a szerződést, hanem a színházával. „A családi vállalkozás akkor lenne családi vállalkozás, ha gazdaságilag közösségünk lenne” – jelentette ki.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért mert a lipócaiak nagy többsége proteszt színház látogató. A nem lipócaiak nagy többségének pedig sajnos nem futja rá. De ezt már többször megírták itt.

LénEr Péter te szerencsétlen!
Az utána jövő Méhes László gatyába rázta, konszolidálta a színházat. Amikor látta, hogy miatta elvonják a pénzt lemondott a posztjáról, a végkielégítéséről.

Utána jött Koltay, akit a sajátjai nyírtak ki és ezután Nemcsák ahonnan csak bukás van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában