Nick Cave és a Franz Ferdinand a Szigeten

2013. május 24. 10:48
Az idei Sziget Fesztiválon fellép a Nick Cave and the Bad Seeds, a Franz Ferdinand, valamint a !!! is.

A Nick Cave and the Bad Seeds, a Franz Ferdinand, valamint a !!! is fellép az idei Sziget fesztiválon – jelentették be csütörtökön a szervezők. A Magyarországon már számos alkalommal fellépett, zeneileg folyamatosan megújuló Nick Cave and the Bad Seedsnek a közelmúltban jelent meg 15. stúdióalbuma Push the Sky Away címmel. A harminc évvel ezelőtt Ausztráliából indult csapat modern és energikus anyaga a szaksajtót és a közönséget egyaránt lenyűgözte. Nick Cave és zenekara legutóbb öt évvel ezelőtt játszott Magyarországon, 2008 tavaszán a Petőfi Csarnokban lépett fel.

2005-ben a Sziget fesztiválon Nick Cave-ék mellett lépett fel a Franz Ferdinand is, idén újra mindketten szerepelnek a programban. Az elmúlt tíz éve egyik legnépszerűbb brit alterrock együttese, a legfontosabb brit zenei díjakkal elismert, Alex Kapranos által vezetett glasgow-i Franz Ferdinand lendületes, egyedi stílusú rockzenéje augusztus végén megjelenő negyedik albumukon, a Right Thoughts, Right Words, Right Action című anyagon is élvezhető lesz. Érkezik a Hajógyári-szigetre a !!! is (kiejtése: csikk, csikk, csikk). A kaliforniai Sacramentóban a kilencvenes évek végén alakult dance punk zenekar a new wave aranykorát idézi, karcosak, zajosak, de finom funk díszek is csillognak rajta. Április végén megjelent ötödik nagylemezükkel, a THR!!!ER-rel jönnek az idei Szigetre, a nagyszínpadra.

Az A38 színpad party sávjában lép fel Nik Roos, Martijn Sonderen és Thijs de Vlieger elektronikus zenei projektje, a Noisia, amely korunk legfrissebb e-zenei trendjeit követi. Számaik számítógépes játékokban, hollywoodi kasszasikerekben és a legnagyobb tömegeket megmozgató fesztiválokon szólalnak meg, rendszeresen dolgoznak együtt, illetve készítenek munkákat a kortárs elektronika kiemelkedő alakjainak. Bár háromszor lett övék a Beatport Music Awards-on a legjobb drum'n'bass produkciónak járó elismerés, nemcsak ebben a műfajban jók, zenéjük a breakbeat, a house, a dubstep és neurofunk stílus világára is nyitott. Már biztos az is, hogy fellép a Szigeten Jason Diakité, művésznevén Timbuktu, Svédország legismertebb hiphop előadóinak, illetve reggae énekeseinek egyike. Egyedi hangvételű, eklektikus és slágeres hiphop-számokat ír, pályafutása eddigi másfél évtizede alatt nyolc albuma jelent meg, és hét svéd Grammy-t nyert. Tíz éve a kilenctagú funk zenekar, a Damn! társaságában járja a világot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés