Kilenc bemutató az Újszínház következő évadában

2013. május 29. 9:33
Kilenc bemutatóval várják a közönséget a 2013/2014-es évadban az Újszínházban. A magyar szerzők darabjait játszó színházban Jókai Mór A bolondok grófja és Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című műve mellett Szabó Magda, Gyurkovics Tibor és Csurka István egy-egy darabját is műsorra tűzik.

A jövő évad újszínházi bemutatói közül hármat különböző helyszíneken már korábban is láthat a közönség: Országjáró Mátyás király című zenés ifjúsági előadásukat Nagyvázsonyban mutatják be a nyár közepén. A darab írója Szőke István Atilla, a zeneszerző Ökrös Csaba. Tavasszal próbálták, de októberben tűzik műsorra Jókai Mór A bolondok grófja című vígjátékát, emellett a Budapesti Nyári Fesztivál programjaként mutatják be szeptember 3-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című zenés komédiáját Bodolay Géza rendezésében – olvasható az Újszínház vezetőségének az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. November 14-én az öt éve elhunyt Gyurkovics Tiborra emlékeznek: a Bubik István Stúdiószínpadon viszik színre Kreutzer szonáta című művét. Ezt követően a nagyszínpadon Vaszary János A vörös bestia című drámáját tűzik műsorra, az előadást Pozsgai Zsolt rendezi.

Február első napjaiban a következő nagyszínpadi bemutató egy Csurka István-darab lesz, a Házmestersirató. Az előadást Koncz Gábor rendezi, a darab egyik főszerepét is a színész játssza. Ezt követően Tordai Teri jutalomjátékaként viszik színre Harsányi Zsolt A bolond Ásvayné című darabját. A jövő évadot Szabó Magda-bemutató zárja Az a szép, fényes nap címmel, amelyben a színház teljes társulata fellép. A Bubik István Stúdiószínpadon pedig a Nagytakarítás című Csurka István-művet mutatják be. Terveik szerint a gyerekközönség számára Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona történetéből születik előadás. A stúdiószínpadon tovább folytatódnak havi egyszeri alkalommal a beszélgető estek egy-egy szerzőhöz vagy a színházban bemutatott művek témájához kapcsolódva.

A teátrum az előző évad előadásai közül műsoron tartja Kodolányi János Földindulás, Csurka István Döglött aknák és Deficit, Tamási Áron Ábel, Németh László Bodnárné, Nyírő József A jézusfaragó ember, Giorgio Pianosa Mert a mamának így jó, Kocsis István Árva Bethlen Kata, Pozsgai Zsolt A szűz és a szörny, Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című darabját és a Pöttöm Panna című előadást. A társulat az új évadban több országhatáron belüli és határon túli vendégjátékra is hivatalos, mindamellett a teátrum is vendégül lát vidéki és határon túli magyar színházi előadásokat.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés