Jaj a győzteseknek?

2013. június 3. 12:44

Michnai Attila
Heti Válasz Online
Az elegancia az, ami a mostani, sértett panaszukkal a fél világot körbeházaló, a szoclib kormányzatok által kinevezett vesztesekből oly nagyon hiányzik.

„Elegancia, újra és újra! Az elegancia az, ami a mostani, sértett panaszukkal a fél világot körbeházaló, a szoclib kormányzatok által kinevezett vesztesekből oly nagyon hiányzik, és e jelenség főszereplője kétségtelenül Alföldi Róbert színész-rendező. Őt is a szakma élcsapatának egyik legjelesebb, kikezdhetetlenül kimagasló művészi teljesítményt felmutató, ráadásul színházigazgatásban is komoly tapasztalattal bíró »ellenfél«, Vidnyánszky Attila győzte le, s őt is a kuratórium javaslata alapján nevezték ki. Hogy ezt a grémiumot a mostani kormányzat nevezete ki? Igen. De így van rendjén, hiszen az annak idején a Műcsarnok dolgában Bozóki által felkért szakértői testület összeállítására sem az ellenzék akkori vezérét, Orbán Viktort kérték fel.

Alföldi pedig a már többször emlegetett elegancia hiánya miatt nem tud az új helyzetbe beletörődni, inkább az életművéhez, tehetségéhez teljességgel méltatlan vádaskodásokba, utóvédharcokba bonyolódik. Minderre bizonyítékul, álljanak itt legjellemzőbb, talán még híveit is lehangoló megnyilvánulásai a Népszavának adott minapi interjújából. Ebben azt állítja: csak azért válogatták be a POSZT-ra a darabot, amelyben játszik, mert ez a tény »biztosan elkerülte a válogatók figyelmét«. Az Új Színház ügyében Tarlóst a tények letagadásával vádolja, hogy majd a következő mondatban elismerje: a főpolgármesterrel valóban nem tárgyalt személyesen. És így tovább, és így tovább, hogy majd arra a riporteri felvetésre, miszerint végül is egyszerűen csak lejárt a megbízása, előálljon az igazán szánalmas válasszal: ő egy nagyon sikeres intézményt vezetett, amely »az elvégzendő munkának csak a felénél tartott«!

Én a magam részéről tiszta szívből örülök annak, hogy nem csak mondjuk a negyedénél...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez jó, én is olvastam az Alföldi-interjút, nekem is szemet szúrt az utolsóként idézett mondat.
Ez éppolyan, mintha egy vlasztáson vesztes párt azt mondaná: Hohó! vissza az egész, még csak félig végeztem el a munkámat!

jav. választáson

Nagy szerencsénk viszont az, hogy a kormány rendkivül "elegáns", ugye?

Amúgy rühellem azt, ha az ellenzék
külföldön szídja az épp hatalmon lévőket, akkor is ha ez az ellenzék jobboldali és akkor is ha bal-lib.
Utálom továbbá, ha kritika nélkül engedelmeskedünk az épp akruális "nagy-testvér"-nek, de azt is, ha szerepünket/jelentőségünket túlértékelve hepciáskodunk.
Ezekből látszik, hogy kevés öröm marad a számomra -mármint ha odafigyelek közéletünkre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában