Két héttel később lesz az árvíz miatt a Gombold újra! döntője

2013. június 7. 09:19

A rendkívüli árvízhelyzetre tekintettel a szervező Design Terminál nem most szombaton, hanem két hét múlva tartja meg a Gombold újra! divattervezői pályázat idei döntőjét; a június 22-i eseményen egyúttal gyűjtést rendeznek az árvíz károsultjainak javára.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium háttérintézménye, a magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős Design Terminál 2013-ban harmadszorra szervezte meg a fiatal divattervezők piacra lépését segítő Gombold újra! pályázatot. A kezdeményezés idei döntője immár regionális esemény, a Central European Fashion Days, melyre a szervezők a magyar tehetségek mellett Budapestre hívták Csehország, Lengyelország és Szlovákia legígéretesebb fiatal tervezőit is. Az esemény eredeti időpontja június 8-a lett volna, a szervezők a rendkívüli árvízhelyzetre tekintettel döntöttek a későbbi időpont mellett. A Central European Fashion Days rendezvényt június 22-én változatlan helyszínen és programmal, a budapesti Millenáris Park B csarnokában tartják. A Design Terminál a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet bevonásával az eseményen gyűjtés szervez az árvízkárosultak javára, továbbá a jegybevétel száz százalékát karitatív célra fordítja.

 
A Central European Fashion Days eseményére megváltott jegyek a június 22-i, új időpontra érvényesek. A mostani hétvégét a Design Terminál csapata az árvíz elleni önkéntes munkával tölti - áll a közleményben. Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál stratégiai igazgatója korábban elmondta, a Design Terminál célja, hogy Budapestet a közép-európai régió kreatívipari fővárosává tegye. Hozzátette: a divat olyan nemzetközi nyelv, amely alkalmas arra, hogy segítségével hazánk és egész Közép-Európa értékeit megmutassuk a nemzetközi nyilvánosságnak. Az idén Közép-Európa témájára épülő Gombold újra! pályázat tervzsűrizése május 17-én és 18-án zárult, ezt követően összesen húsz tervező kapott lehetőséget arra, hogy összemérje tudását és tehetségét a verseny utolsó szakaszában.
 
A döntő zsűrijének tagja mások mellett Hal Rubenstein, az amerikai InStyle magazin divatszerkesztője és egyik alapító szerkesztője, Kopek Gábor, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, Luu Anh Tuan vietnámi származású magyar divattervező és Sebestyén Márta világhírű magyar népdalénekes. A rendezvény keretében szakmai konferencia kezdődik, amely kerekasztal-beszélgetések és előadások formájában fog boncolgatni olyan kérdéseket, hogy mitől lehet jellegzetes a közép-európai divat és hogyan tudnak hatékonyan piacra lépni a fiatal magyar vállalkozások. A júniusi rendezvény teljes jegybevétele az Ökomenikus Segélyszervezethez kerül, azon hosszú távú stratégiai együttműködés első állomásaként, amelyet a Design Terminál és a szervezet kötött egymással.
A bejegyzés trackback címe: https://fesztival.mandiner.hu/trackback/9011