Andrew G. Vajna pénzt oszt

2013. június 12. 13:41

narancsblog
Magyar Narancs
Milyen közönségfilm lesz az, amit az utolsó szögig az adófizetők pénzén finanszíroznak? Olyan, amiről bizonyosan tudható, hogy nem kell majd a kutyának sem.

„Legalább a magyar film felől nyugodtak lehetünk ebben a nehéz világ körüli helyzetben, mert az meg van mentve. Ki van ragadva az önkormányzatiság korrupt karmai közül, s rá van terelve a helyes útra. Emlékeznek önök az Argóra? Szerencsétlen magyar színészek és celebek próbáltak úgy tenni benne, mintha Guy Ritchie és nem Árpa Attila rendezné őket. A film anno rohadtul nem hozta a várt nézőszámot, bár ezt nyilván élből tudják cáfolni, s arról is van biztosan hiteles adat, hogy megvásárolta harminckét ország és Moldávia is, meg eladták az összes tévének satöbbi, satöbbi, valójában az egész úgy nézett ki, mint valami középiskolás próbálkozás, amibe beszálltak a szülők is, hogy meglepjék Éva nénit az érettségi bankettre.

Ja, közönségfilm volt, arra meg a magyar filmgyártásnak – mint tudjuk – nagy szüksége van. De milyen közönségfilm lesz az, amit az utolsó szögig az adófizetők pénzén finanszíroznak? Olyan, amiről bizonyosan tudható, hogy nem kell majd a kutyának sem, különben az is tett volna bele pénzt, aki keresni akar rajta. Ezen nyilván csak az alkotók akarnak keresni, vagy még ők sem, nemesebb annál az ő küldetésük: a magyar filmet akarják megújítani általa. S a magas döntőbizottság is ezt vette észre bennük, s honorálta szerény lehetőségei szerint.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon tetszik, hogy még el sem készült filmekről a hit(el)es megmondók máris tudják, hogy micsoda sz.r lesz.
Ez igen! Nyissanak (magán)jósdát.

Eddig ez ment.adófizetők pénzén haszontalan filmek

Attól csak jobb lehet, ami az europeér filmesmaffia időszaka alatt uralkodott.
Komolyan mondom: az az egész csak arra ment, baromságos filmkockákat minél nagyobb baromsággal összevagdalni, ez volt az ürügy a közpénzek lenyúlásához.
Akkor még a Tótavé is filmben utazott.
(Tisztelet a kivételnek, az arány 1 a 10-hez.)
+ A Zorbán-kormány kifizette utánuk a hátrahagyott rengeteg adósságot.
Tényleg, hogyhogy nem volt vizsgálat, mikor folynak vissza a 2010 előtt lopott pénzek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában