Pályázat a Vígszínház vezetésére

2013. június 12. 11:30
Tarlós István kiemelte: nem leváltásról van szó, a jelenlegi vezetőnek lejár a mandátuma, így a törvény szerint kötelező kiírni a pályázatot. Eszenyi Enikő a Vígszínház hétfői évadzáró társulati ülésén elmondta, hogy jelenlegi munkatársaival együtt újra pályázni fog a színház vezetésére.

A Vígszínház ügyvezető igazgatói pályázatának kiírásáról döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Tarlós István főpolgármester az igazgatói pályázat kapcsán kiemelte: nem leváltásról van szó, a jelenlegi vezetőnek lejár a mandátuma, így a törvény szerint kötelező kiírni a pályázatot. Az előterjesztésben emlékeztetnek arra, hogy Eszenyi Enikő igazgató megbízása 2014. január 31-én jár le. Az előadóművészeti törvény értelmében a vezetői feladatok ellátására a munkáltatói jogkör gyakorlójának legalább hat hónappal a határozott idejű jogviszony megszűnése előtt pályázatot kell kiírnia. A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, hogy munkáltatói jogkörében eljárva a Vígszínház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakör ellátására pályázatot ír ki, és felkéri a főpolgármestert, hogy július 31-ig tegye meg a szükséges intézkedéseket a pályázat megjelentetése érdekében.

A kiemelt minősítésű előadóművészeti szervezetként nyilvántartásba vett egytagozatos prózai színház ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésével járó feladatok között van a színház művészeti programjának és gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési, működési feltételeinek megvalósítása. Az ügyvezetői munkakör betöltésére 2014. február 1-jétől 2019. január 31-ig tartó munkajogviszony keretében kerül sor. A pályázati felhívást az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján teszik közzé, a pályázatokat a megjelentetését követő 30 napon belül várják. Az elbírálás határideje a pályázat benyújtását követő legfeljebb 60 nap.

A közgyűlés felkéri a főpolgármestert, hogy 30 napon belül tegye meg a beérkezett pályázatokat véleményező szakmai bizottság felkérésére az intézkedéseket. A közgyűlés döntése szerint a szakmai bizottságba a munkáltatói jogkör gyakorlójaként Orbán Gyöngyi fővárosi képviselőt, valamint Németh Szilárd kulturális és turisztikai tanácsnokot kérik fel. Eszenyi Enikő a Vígszínház hétfői évadzáró társulati ülésén elmondta, hogy jelenlegi munkatársaival együtt újra pályázni fog a színház vezetésére.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés