Szinte minden program teltházas a POSZT-on

2013. június 12. 9:31
Az idei POSZT díjaiért hat vidéki, négy fővárosi és két külhoni előadás verseng. A látogatókat a versenydarabokon kívül 29 helyszínen 148 egyéb programra várják.

Kőhalmi Andrea, a POSZT ügyvezetője az MTI-nek kedden azt mondta, hogy a versenydarabok és a kiemelt off-programok mellett olyan kisebb rendezvények iránt is nagy igény mutatkozik, mint a mese- és bábelőadások. „Volt példa arra, hogy a látogatók magas száma miatt az egyik bábszínházi előadást a Jókai tér helyett a Széchenyi téren tartották meg” – tette hozzá. Az ügyvezető kiemelte, hogy a változékony időjárás ellenére eddig egyetlen eseményt sem kellett törölni. A tizenkét versenyelőadásból hetet megtartottak, és bár még öt hátravan, a szervezők már a szombat esti díjkiosztó gálára készülnek. Azon a Talamba Ütőegyüttes, Oláh Gergő és a Kaposvári Egyetem színművész hallgatói lépnek fel.

Az idei POSZT díjaiért hat vidéki, négy fővárosi és két külhoni előadás verseng. A szakmai zsűrit Dobák Lívia dramaturg, Füzér Anni tervező, Gyöngyössy Katalin színművész, Jászay Tamás kritikus, Nagy Viktor rendező, Zalán Tibor drámaíró és Pawel Szkotak, a poznani színház művésze, rendezője alkotja. A látogatókat a versenydarabokon kívül 29 helyszínen 148 úgynevezett off-programra várják. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a tíznapos találkozó mintegy 50 ezer látogatót vonz, és nemcsak a rendezvényhelyszínek, hanem a pécsi szállodák és éttermek is megtelnek vendégekkel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés