POSZT: Mikó Csabáé a legjobb dráma díja

2013. június 13. 10:00
Mikó Csaba kapta idén Apátlanok című művéért a Színházi Dramaturgok Céhe által a legjobb új magyar drámának járó Vilmos-díjat.

Az elismerést a fesztivál keretében zajló Kortárs Magyar Dráma Nyílt Fórumán adták át – közölték a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) szervezői. A Színházi Dramaturgok Céhe huszonnyolcadszor rendezte meg a nyílt fórumot, amelynek keretein belül kortárs, korábban még be nem mutatott magyar drámák felolvasószínházi előadásai és a szakmai beszélgetések mellett minden évben kiadnak három vagy négy színdarabot is. A kötetben idén Mikó Csaba Apátlanok című műve mellett Kelemen Kristóf Sok alvó közt semmi dolgom nékem és Ménes Attila A Bihari fedőnevű ügynök élete című alkotása jelent meg. A három szöveg közül a rendezvénysorozat ideje alatt a dramaturgok és az olvasók szavazatai alapján választották ki a legjobbat.

Az Apátlanok egy súlyos titkokkal és problémákkal terhelt család tagjainak életét mondja el, miközben a gyerekek, az „apátlan nemzedék” növekedésével párhuzamosan Magyarország elmúlt évtizedeinek képe is kirajzolódik – olvasható a közleményben. A Vilmos-díjjal másodszor kitüntetett Mikó Csabának eddig egy drámakötete és két ifjúsági regénye jelent meg. Apa című darabját több nyelvre is lefordították, a művel számos díjat és pályázatot nyert, rangos nemzetközi elismerést is kapott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés