„A világnak össze kell fognia”

2013. június 14. 19:47
Morgan Freeman, Matt Damon, Naomi Watts és Alec Baldwin is szerepel a Global Zero nukleáris leszerelésért folyatott kampányának új videójában.

A Hollywood Reporter beszámolója szerint Michael Douglas segítségével toborozták össze Hollywood színe-javát a közszolgálati videóhoz, amely a The World Must Stand Together (A világnak össze kell fognia) címet kapta. Az összeállításban a közismert hírességek az atomfegyvermentes világ mellett teszik le a voksukat. A klipet az elmúlt nyolc hétben forgatták – mondta el a hollywoodi lapnak Matt Brown, a Global Zero társalapítója.

A videó elkészítésének Michael Douglas volt a motorja, aki évtizedekkel ezelőtt a nukleáris balesetről szóló Kína szindróma című film egyik főszerepét alakította, és aki azóta a nukleáris fegyverek megsemmisítésének elkötelezett aktivistája – idézte fel Brown.

Morgan Freeman, Matt Damon, Naomi Watts, Alec Baldwin, Whoopi Goldberg, Robert De Niro, Christoph Waltz és sok további sztár adta nevét a kampányhoz és szólalt meg a videón az Egyesült Államok, Oroszország és más országok atomfegyvereinek leszereléséért. „A nemzetbiztonsági szakértők és a világ lakóinak üzenete világos: a nukleáris fenyegetésnek csak az összes nukleáris fegyver megsemmisítése vethet véget” – jelentette ki Douglas egy közleményben.

A videó megjelenését Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő heti csúcstalálkozójára időzítették a G8 országok tanácskozásán. A Global Zero 2008-ban alakult nonprofit szervezet. A kampányban májusban már megjelent egy videójuk, amelyben Naomi Watts és Valerie Plame-Wilson hasonló üzenetet fogalmaznak meg.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„A nemzetbiztonsági szakértők és a világ lakóinak üzenete világos: a nukleáris fenyegetésnek csak az összes nukleáris fegyver megsemmisítése vethet véget”

Így van és ne legyenek kivételek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában