Magyarország felháborítónak tűnik külföldről

2013. június 14. 17:32
Küzdöttem az olaszokkal, hogy nem csak Cicciolinánk van, hanem Rubik, Korda, Vilmos Zsigmond, meg egyebek. Interjú.

Énekelnek a filmben – Utórengés, a szerk. – egy magyar vonatkozású dalt. Annak a szövegében segítettél?

Igazából azt a dalt a forgatáson találták ki, és a rendező azt mondta, hogy tegyük bele a filmbe, mert mennyire vicces, hogy egy ilyen valódi dolog van a filmben. Én szokás szerint nagyon nyomtam a magyarságomat. Külföldön mindig megvédem az országot nagy hazafi módjára, és kérdezem az embereket, hogy mi jut eszükbe Magyarországról.

És nekik mi jutott eszükbe?

Leginkább Cicciolina és a lova. Mindig azzal cukkoltak, hogy én vagyok Magyarország második leghíresebb színésznője. Küzdöttem velük, hogy nem csak Cicciolinánk van, hanem Rubik, Korda, Vilmos Zsigmond, meg egyebek. És akkor erről ment a poénkodás, kérdeztek egy-két magyar szót tőlem.

Az időd nagy részét külföldön töltöd. Onnan nézve milyennek tűnik mostanában Magyarország?

Felháborítónak. Pár hete is odajön hozzám Roberto Faenza, aki az Anita B. című filmben rendez, és mondja nekem, hát Andrea, igaz, amit az újságban olvasok? Hogy Magyarország ennyire fasiszta? Nem is tudom, hogyan reagáljak az ilyenre. Először kiakadok, aztán megvédem Magyarországot. Én is érzem itthon a politikai feszültséget, nem tudom száz százalékosan azt mondani kint se, hogy minden rendben van. Múltkor a Colosseum lámpáit is lekapcsolták, hogy tiltakozzanak a Jobbik ellen. Elszomorító.

A külföldi médiából még durvábbnak tűnik a helyzet?

Igen, csak negatív hírek jelennek meg Magyarországról.”

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért még az átlag magyarnak is több jut az eszébe egy adott országról mint egy onnan elszármazott pornószínésznő. Ha ennyire műveletlenek nem csoda ha mindent elhisznek amit a média lenyom a torkukon. szellemileg lusták és tunyák bárminek utánajárni. Fast food people!

Jellemző azért, hogy az olaszoknak a magyarok közül csak Ciccolina kellett.

Nem, bogaram, Magyarországot felháborítóan festik le a külföldieknek!

Lényeges különbség.

Úgy látom, hogy a liberálfasiszták elemükben vannak, itthon és külföldön is. Tényleg nagyon nehéz lehet felállni a nokiás dobozok, bocsánat a húsosfazék mellől, s elviselni a magyar kultúra térnyerését a zsidó mellett. Mert hát ugye a magyarok földjén élünk, nemde?

A vendégeknek végre meg kell tanulniuk illedelmesen viselkedni a házigazdával szemben, nem lehet ilyen pökhendien, szemét módon viselkedni, mint ahogy teszik.

Szaniszló csak bemutatja azt, ami nyugaton jól ismert, csak nálunk a média kussol, hallgat, vagy felekezeti elkötelezettsége, feltétlen USA szimpátiája, vagy az amerikai és izraeli nagykövettől, a MAZSIHISZ-től való félelme okán. Így azután tovább él a Kádár alatt bevált kettős beszéd, az emberek mást mondanak a munkahelyen és mást a családban, baráti körben.

Pofátlanság, amit művelnek Tormay Cecile ügyben is, ahogyan beleavatkoznak a magyar kultúrába. Akinek meg nem tetszik, annak haza lehet menni.

Nekem minden kontinensről van volt barátom, ismerősöm, nigériai is. Tőle tudom, hogy Nigériában is létezik a keresztnevem, csak ott férfinév.
Ha valamelyik országról nem nagyon tudtam semmit az első dolgom az volt, hogy utánanéztem. Öt perc a neten már elég, de legtöbbször sokkal többet elidőztem, mert érdekes, szép vagy fura dolgok mindenhol vannak.
Azután ha beszélgettünk szóba hoztam amit olvastam és beszéltettem őket, nagyon értékelték, kivétel nélkül.

Nem kötelező hülyének lenni.

Andrea!
Attól tartok, hogy nem művelt olaszokkal találkozhattál.
Viszont a nem művelt magyarok sem Leonardó Vinci, Michalengelo, Fellini, Dante....stb neveit ismerik amikor Itáliáról van szó.

Így van és még hosszan lehetne sorolni.

a többet már olyan sokszor elhangzott,

a MIBŐL annál kevesebbszer...

"Pár hete is odajön hozzám Roberto Faenza, aki az Anita B. című filmben rendez, és mondja nekem, hát Andrea, igaz, amit az újságban olvasok?"
NEM! Ilyen egyszerű.

Fölháborította a külföldi közvéleményt,egy magyar képviselő tudni akarta, kinek van a Házban kettős állampolgársága.A véleményen sokat javítana, Ciccioninát képviselőnek haza kéne hívni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés