Várom a munkát Vidnyánszkyval!

2013. június 14. 12:18

Udvaros Dorottya
Ványa bácsi
Lejárt Robi öt éves megbízatása. Amikor Jordáné járt le, akkor is voltak, akik azt mondták, az akkori politikai vezetésnek tetsző igazgatót neveztek ki.

Igazgatóváltás lesz a Nemzetiben, Alföldi megy, Vidnyánszky jön, Ön marad. Volt dilemmája?

Ilyenkor mindig. Függetlenül attól, hogy Vidnyánszky Attilát fantasztikus rendezőnek tartom. Azóta, hogy meghallottam, valaki Beregszászon olyan színházat csinál, amire Európa is felfigyel. Nagyon különleges és izgalmas színházi alkotó. Izgatott vagyok és várom a vele való munkát. A szerződtetési tárgyaláson is úgy beszélt velem, hogy nem volt formalitás, ahogy azt kérte, maradjak. Úgy tárgyalt velem, hogy azt éreztem, komolyan gondolja, hogy jó színésznőnek tart és maradjak. Bennem is volt félelem, hogy nem biztos, hogy kelleni fogok neki. Egy igazgatóváltás mindig nehéz. Sokat megéltem már, mindig sokkol egy társulatot, felőrli az embert. Most a Nemzetiben már túl vagyunk a nehezén. Már mindenki tudja, mi fog történni. Megnyugodtunk. Nagyon sok jó színész van a társulatban, sok volt a közös munka, szeretjük egymást, de el kell tudni viselni, hogy én szeretek valakit, de mondjuk a most jövő igazgató nem lát benne annyit, vagy nem tartja annyira kimagasló színésznek. Alföldi Robi is elküldött 19 embert, az is dráma volt. Abba is belehaltunk akkor mindannyian. Olyanoknak is menniük kellett, akikről máig nem tudom, hogy miért, például Benedek Miklósnak. Vidnyánszky Attila is saját csapatot akar építeni, ami természetes. Nekünk, színészeknek azért nehéz, mert a próbafolyamat alatt sokkal bensőségesebb viszony alakul ki közöttünk, mint mondjuk egy cég irodai alkalmazottai között. Így még jobban fáj, ha elveszítünk egy kollégát. Most már túl vagyunk rajta és élvezzük az utolsó közös estéket.

Sokan vitatják Vidnyánszky megválasztásának körülményeit…


Én nem vitatom, lejárt Robi öt éves megbízatása. Amikor Jordáné járt le, akkor is voltak, akik azt mondták, az akkori politikai vezetésnek tetsző igazgatót neveztek ki.

Látott arra példát, hogy kollégája politikai meggyőződésből döntött a menés vagy a maradás mellett?

Lehet, hogy vannak extrém esetek, de egy színész minden esetben úgy fog dönteni, ahogy az ő szakmai fejlődése szempontjából jónak érzi. Azt nézi, hogyan fog találkozni olyan alkotókkal, akikkel kiteljesedhet. Természetesen nem megy bele szélsőségesen durva helyzetekbe, de itt nem is erről van szó.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Okos nő a Dorottya - a szerepet ezután a Vidnyánsziy osztja.

Nagyon fair, értékelem és kívánok sok sikert az új csapatnak a nézők örömére.

Mea culpa, de nem vettem észre, véletlen voltam csak rosszmájú ,csak azt akartam kifejezni, nem érdemes az új igazgatóval ellnkezni, és ostoba volna minden jó színész, ha az igazgatóváltás miatt elhagyná kivételezett helyét.

Micsoda tragédia!

Miért zárták be?

Nem otthagyni a Nemzetit, ahhoz a mai színházi világban bátorság kellett. Gratulálok!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában