Ötödször rendezik meg a Bánkitó Fesztivált

2013. június 22. 13:40
Ötödször rendezik meg a Bánkitó Fesztivált. Július 19. és 21. között koncertet ad mások mellett a Rotfront, a ColorStar, a Nemjuci és a Wattican Punk Ballet is a Nógrád megyei Bánkon.

A Bánkitó Fesztivál a szerepvállalásról, a közös döntéshozatalról és a részvételiségről szól. Arról, hogyan működnek ezek a formák a hétköznapokban, és miként formálódik ez, legyen szó civil aktivizmusról, szlengről vagy a szubkultúrákról – mondta Dudás Dóra, a fesztivál sajtófelelőse az MTI-nek.

A fesztivál három napja alatt több mint ötven zenei formáció lép fel öt helyszínen, köztük a Rotfront, a ColorStar, a Nemjuci, a Wattican Punk Ballet, az Astryd, a Fran Palermo Akusztik, a Plush, az Elefánt, a Puszi, a Stereocute, az Ivan and the Parazol, Káosz kapitány és barátai, Bernáthy Zsiga, Zságer-Varga Ákos, Jérome Andrieux (La Cuisine Crew) és Suefo. Napközben több tucat civil szervezet, művészeti csoport és alkotóközösség szervezésében kiállítások, színházi előadások, workshopok, szabadegyetemi előadások, performanszok és játékok várják a résztvevőket a Bánki tó partján.

Találkozni lehet mások mellett a Budapesti Anarchista Színház, a Cellux Csoport, a Civil Nagycsoport, a Cycle Me Home, a Delta Csoport, a Grund Színház, a Hallgatói Hálózat, a Jaffe Családsegítő, a Magyar Kerékpárosklub, a Mosolygó Kórház programjaival és lesz slam poetry is.

 
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés