Húszperces vastaps az Alföldi-korszak utolsó előadásán

2013. június 23. 9:37
Mintegy húszperces tapssal búcsúztatta a közönség a Nemzeti Színház Alföldi Róbert nevéhez fűződő korszakát a társulat utolsó előadásán, szombaton.

A Mephisto című produkció végén a játszó színészek mellett a társulat többi tagja, köztük az igazgató is meghajolt a színpadon. A Nemzeti Színház törzsközönsége meglepetéssel készült: a taps leállt, a nézők „Köszönjük!” feliratú papírokat emeltek fel, a balkonról három transzparenst lógattak ki a „Köszönjük!” felirat mellett a darabból vett idézetekkel: „jog az élethez és a szabadsághoz”, valamint „to be, or not to be” felirattal. Emellett élő trombitaszóval, az Il silenzioval búcsúztak a társulattól. A szűnni nem akaró tapsnak a vasfüggöny leeresztése vetett véget. Alföldi Róbert utolsó Nemzeti Színház-beli rendezését, a hatalom és a művész viszonyát vizsgáló Mephistót a májusi bemutatót követően tíz alkalommal játszották.

A Nemzeti Színházban az évad utolsó napján, június 30-án az elmúlt öt év lezárásaként búcsú gálaestet tartanak, amelyen írók, költők, zenészek, színészek köszönnek el a színház elmúlt korszakától. A CSAK – Akciócsoport a kultúráért szervezésében, Mohácsi János rendezésében megvalósuló rendezvényre a jegyek már elfogytak ugyan, de a nézőket várják a színház előtti parkba is, ahol kivetítőn követhető a műsor, valamint alkalmat adnak a közönség és a művészek találkozására is.

A gálaest várhatóan tíz óráig tart, majd a színház előtti téren folytatódik a rendezvény. A kivetítőn régebbi darabokból összeállított montázs látható, a szabadtéri színpadon zenészek játszanak. A program éjfélkor fejeződik be.

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház jelenlegi igazgatója június 30-ig vezeti a színházat, július 1-jétől Vidnyánszky Attila veszi át a teátrum irányítását.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vannak, akiknek Alföldi működése tetszett, ezek ünnepelték őt az utolsó előadáson. Nincs ebben semmi különös, mi ebben a hír? Senki nem állította, hogy Alföldire senki nem kíváncsi.

Vita abban van, hogy Alföldi az egyetlen, aki méltó a Nemzeti Szinház vezetéséra.

Most a Mandiner ugyan azt a hírt, másodszor érezte fontosnak tálalni. Érdekes.
Mellesleg dezsavű érzésem van. Ugyan ez a hiperliberális réteg kezdte ki a nyolcvanas évek közéletét, ugyan ez a szuper vékony, de annál militánsabb réteg tette azután tönkre a kilencvenes évektől kezdve az országot.
Most csak a kultúra és annak környezete táján van módjuk a nyálas világnézetük sulykolására, erőltetésére, remélem ennél tovább most már sosem fognak jutni. Egyszer elég volt belőlük!!

Pártjukat, amelyik önállóan életképtelen volt, csak élősködőként tudott létezni, lenullázta a választók akarata, most próbálják újjáéleszteni.

Hazug ideológiával, kirekesztéssel, idegen támogatással nyomulnak. Az emberek most sem kérnek belőlük, ezért megint egy másik párt hátán szeretnének a hatalomba jutni.

Jaj, de gyenge vagy. Belőletek hányszor lett elege az országnak. A liberálisok húsz éve életképtelenek önálló pártként.

Ezt vágod, ugye?

Tudom, te az a fajta vagy, aki ha a liberálisokról van szó, akkor nem liberális, ha a szocikról van szó, akkor nem szoci. Te lehetsz az a "független", aki ilyen minőségben mindig a balliberálisokat támogatja.

De a stílusod alapján csak egy közönséges, vitaképtelen bunkó lehetsz.

Kivezényelték a Munkásörséget? Vagy az Antifaszisták Szövetsége demonstrált?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés