Jövőre Kijevben is lesz Sziget Fesztivál

2013. június 26. 16:12
A magyarországi Sziget Kulturális Szervezőiroda és az ukrán főváros vezetője szerdán Kijevben szándéknyilatkozatot írt alá, amely szerint 2014-ben az ukrán fővárosban is rendeznek a Sziget példájára nagy szabású zenei fesztivált.

A dokumentumot magyar részről Gerendai Károly, a magyarországi rendezvényszervező cég vezetője, ukrán részről Olekszandr Popov, a kijevi városi adminisztráció vezetője és Makszim Potimkov, a Sziget Ukrajna elnevezésű vállalat igazgatója látta el kézjegyével. Az ünnepélyes aláírás előtt tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a felek szándéka szerint jövő év nyarán első alkalommal szerveződhet meg a kijevi Truhanov szigeten az ifjúsági zenei fesztivál, amelynek szakmai hátterét a magyar Sziget fesztivált szervező cég biztosítja.

A háromnaposra tervezett rendezvény a budapesti Sziget Fesztiválhoz hasonló, változatos zenei programstruktúrával és magas színvonalú szolgáltatásokkal várja majd a fiatalokat. „Örülök, hogy a kijevi városvezetés elkötelezett abban, hogy mielőbb megvalósulhasson ez a rendezvény” – mondta Gerendai Károly, aki beszámolt arról is, hogy a tervek szerint a fesztivált a műfaji változatosság jellemzi majd, egyaránt helyet kaphatnak benne világsztárok, valamint helyi sikercsapatok és sztárelőadók.

A mintegy 4 millió eurós költségvetéssel számoló rendezvényre a három nap alatt több mint 100 ezer látogatót várnak párhuzamosan több helyszínen zajló programokkal, kempingezési lehetőséggel és a hozzá tartozó infrastruktúrával, a tisztálkodási lehetőségektől a vendéglátásig. Olekszandr Popov kiemelte, hogy Kijevnek már van tapasztalata hasonló fesztiválok szervezésében, éppen az említett szigeten rendeztek idén egy nagyszabású rockzenei fesztivált. Hangsúlyozta, hogy minden eszközzel támogatják a magyar kezdeményezést. Rámutatott arra, hogy a Truhanov sziget közvetlen környezetében már jelenleg is folynak városrendezési munkálatok.

Magyarország szomszédja, barátja, együttműködő társa Ukrajnának” – fogalmazott az eseményen részt vevő Bayer Mihály, Magyarország kijevi nagykövete. Szavai szerint a kijevi Sziget fesztivál egyben beruházás is, amely mutatja, hogy a magyar cégek érdeklődnek Ukrajna iránt, és igyekeznek minél színvonalasabb termékekkel, szolgáltatásokkal ellátni az országot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés