Ferenc pápa: ki vagyok én, hogy megítéljem a melegeket?

2013. július 30. 11:18
Katekéta
Militia Christi
Ferenc pápa az elmúlt hetekben talán PR szempontból többet segített az Egyháznak, mint XVI. Benedek emeritus pápa egész uralkodása alatt.

Ferenc pápa az elmúlt hetekben talán PR szempontból többet segített az Egyháznak, mint XVI. Benedek emeritus pápa egész uralkodása alatt. Látszik, hogy Ferenc lelkisége sokkal közelebb áll az egyszerű emberekéhez, s most, hogy Benedek pápánk elindította a belső egyházi reformokat, melyek nélkül ma Ferenc nem lehetne ilyen aktív, a kétféle pápai személyiség tökéletesen kiegészíti egymást. De miért beszélt a pápa a melegekről?

Éppen csak visszatért a rendkívül jól sikerült Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóról Rómába a pápa ma, mikor egy olasz újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy kicsi ő ahhoz, hogy megítélje a homoszexuálisokat. Ez a kijelentés bizonyára nagyon szimpatikussá teszi őt sok ember szemében, de egyébként nem mondott olyan újdonságot, ami nekünk, katolikusoknak meglepő lenne: hivatkozott a katekizmusra, a katolikus tanításra, mely éppen arra inti a híveket, hogy igen nagy türelemmel és szeretettel viseltessenek a melegek felé. A Boldog II. János Pál pápa kezét is őrző katekizmus kompendiumát éppen XVI. Benedek adta közzé, így végül is az ebben szereplők a modern katolikus egyház valódi hitelveit tartalmazzák. Ami mi hiszünk, az ebben a nyolcszáz-egynéhány oldalas könyvben van.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ferenc pápa az elmúlt hetekben talán PR szempontból többet segített az Egyháznak, mint XVI. Benedek emeritus pápa egész uralkodása alatt."

PR szempontból talán - de nem is ő segített, hanem az őt hypelő média, aki (kissé elkapkodva) eltökélte, hogy popsztárrá avatja ezt a pápát.
Más szóval: dörgölőzik hozzá a VIP-világ.

Most kivételesen a katolikus egyház profitál a média lemmingtulajdonságából. Már levetették magukat a csodálat mélységébe, onnan nem lehet csak úgy visszaevickélni ;.)

Ferenc hajszálpontosan azt mondja, mint 16. Bence, ugyanazt hírdeti, éli és követeli. Csak kevésbbé körülményes és kevésbbé körültekintő megfogalmazásban. Arra épit, amit az emeritus sziklaszilárdan megalapozott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés