Csend, rend, fegyelem

2013. augusztus 4. 9:47

Kálmán C. György
Első változat
Sok baj lehet, ha sok ember gyűlik össze, lopás, rablás, erőszak, mindenféle.

„Nagyon vigyázzon, aki nagy, közös mulatságra invitálja a magyar és határokon túli ifjúságot, mert úgy járhat, mint az O.Z.O.R.A. fesztivál szervezői. A rendőrség ugyanis – persze, az utolsó pillanatban – nem adta meg a »szakhatósági hozzájárulást«, nem tudni, miért. Valami zűr van, valami nem tetszik, vagy csak egyszerűen – csak. Vagy izé. (…)

Mindenesetre érdekes, hogy a sok éve minden zűr nélkül működő fesztivál most hirtelen fenyegetést kezd jelenteni a köz-, nemzet- és utasbiztonságra, a rendőrökre úgy rátört a leküzdhetetlen aggódás, hogy ennek hangot kellett adniuk. Betiltásról persze szó sincs, á – csak lehetővé teszik (pontosabban: előírják), hogy ne legyen engedélyezhető a fesztivál. (…)

Persze, belátom: sok baj lehet, ha sok ember gyűlik össze, lopás, rablás, erőszak, mindenféle. Akkor – és csak akkor – valóban dolga volna a rendőrségnek. De mégis nehéz nem arra gondolni, hogy a szabad, laza, vidám – és igen: felelőtlen, elengedett – bulizás nemigen fér az egész életünkbe egyre jobban behatoló rendőrség ízlésvilágába. Gyanús, veszélyes, aggasztó.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" nem adta meg a »szakhatósági hozzájárulást«, nem tudni, miért"

Nem tudni?

Hát hogyne tudná mindenki, csak van aki tagadja. A csillagos eget is...

Emlékszünk arra, hogy ez a rendezvény a drogbűnözés melegágya volt tavaly, ahonnan tucatszám vitték el a drogkereskedőket.

Ez nem elég ok?
Tökfej!

Friss hír az eszement barmoknak:

Kábítószer-fogyasztókat állítottak elő a rendőrök szombaton a fokozott ellenőrzés közben, amelyet a Fejér megyei rendőrkapitány rendelt el a sárbogárdi kapitányság illetékességi területén – közölte megyei rendőr-főkapitányság a honlapján.

Vajon a rendezők hogyan biztosítják, hogy ne drogtanana legyen a rendezvényből? Netán sehogy?

Ozorai kábítószer: már hét embert állítottak elő

A programok a kiírás szerint kedden kezdődnek de az csak hétfőn dől el, hogy megtarthatják-e a rendezvényt. A sárbogárdi rendőrkapitány pénteken, szakhatósági állásfoglalásában nem támogatta a fesztivál megrendezését. A jegyző hétfőn dönthet, de szakhatósági engedély hiányában ő sem dönthet másképp.

A rendőrség folyamatosan ellenőrzi a fesztiválra érkező autókat és a rendezvényt biztosító cég is átvizsgálja csomagokat és ruházatot is. „A beléptetés során olyan könnyített ruházat és csomagátvizsgálást alkalmazunk, amivel ki lehet szűrni az ilyen illegális szereket, de inkább a közbiztonságra veszélyes tárgyak behozatala az, amire van jogosítványunk” – tette hozzá a Valton Security rendezvény igazgatója, Hampó Zsolt.

Tavaly a Hír Televízió mutatta be - video kapcsolva - hogy a rendezvényen lakókocsikból és tálcáról árulták a drogot, a leleplező felvételek után több rendőrségi razziát is tartottak a fesztiválon.
Forrás: http://mno.hu/ahirtvhirei/ozor..

Istenem!
Egy "nagy nyelvész", és ilyen pitiáner ügyekkel kénytelen foglalkozni, hiszen iránymutatást úgysem tud adni az övéinek 2014-re.
(De lehet, hogy Ozorára vitték az adagját, és most elvonási tünetei vannak.)

Kár hogy bezárták az OPNI-t!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés