Ozorát lehúzta a magyar ugar

2013. augusztus 6. 9:59

Sárosi Péter
Drogriporter
Ez az egész balhé Ozora körül ismét el kell gondolkodtasson bennünket arról, hogy valóban szeretnénk-e egy olyan országban élni, amit ezek a kulturkampfos zélóták megálmodtak nekünk.

„Amennyiben a kormány drogmentes fesztiválokat szeretne látni, akkor javaslom, hogy tiltsanak be minden olyan rendezvényt, ahol tíznél több fiatal gyűlik össze, és tiltsák be a hanyatló Nyugat olyan fertelmes vadhajtásait is, mint az elektronikus tánczene, amire ezek az elfajzott mai kölkök vonaglanak. Nem való az magyar fiatalhoz, hogy úgy hajladozzon a szélben, mint a nád, és közben olyan gesztusokat tegyen, mint a párosodó pávián. Ezenkívül ültessünk megfigyelő chipet minden tinédzser fülébe, ezen aztán vonalkód-leolvasóval ellenőrizhetik a rendőrök a törzskönyvét, a gazdája adatait és az esetleges iskolai kihágások számát. Ha meg ismerkedni akar a kölök, akkor menjen csak el a kormány által meghirdetett társválasztó bálokra, ahol jóféle szalonzenére lötyöghet egy pofa limonádé mellett, miközben Gizi néni felügyel rá.

De ha már mégis úgy gondoljuk, hogy nem a viktoriánus időkben élünk, és hogy országimázsunknak, turizmusunknak igen nagy hasznára vannak az ifjúsági fesztiválok, amelyekből szép magyar hazánk sokat profitál, akkor vegyük le végre a drogellenes rózsaszín szemüveget. Ismerjük fel, hogy a rendőri vegzálás nem az egyedüli, sőt, még csak nem is a logikus reakció azokra a kockázatokra, amiket a drogfogyasztás jelent a fiatalok számára. Ezerszer tapasztaltam már fesztiválokon, hogy a rendőrpara nem csökkenti a drogfogyasztást, a drogok éppen olyan hozzáférhetőek maradnak, ellenben kockázatosabb, rejtőzködőbb fogyasztásra késztet. Nem egy történetet hallottam arról, hogy a rendőrök megjelenése miatt a fesztiválozók bevették a náluk lévő összes bélyeget, tablettát, nehogy a rendőrök megtalálják náluk – és aztán éppen emiatt lettek rosszul. És hogy azok a fiatalok, akik rosszul lettek, nem mertek segítséget kérni, mert féltek attól, hogy előállítják őket. Idén nyáron történt meg az is, hogy a rendőrök nem engedtek be egy ivóvizet szállító ifát a S.U.N. fesztiválra, mivel lejárt a forgalmija – eközben a 40 fokos hőségben táncoló fiatalok víz nélkül maradtak, és többen rosszul lettek. (...)

Ezúttal is szeretnék gratulálni a magyar hatóságoknak ahhoz, hogy lerombolnak valamit, ami egyedülálló, világszínvonalú értéket képvisel. Ez az egész balhé Ozora körül ismét el kell gondolkodtasson bennünket arról, hogy valóban szeretnénk-e egy olyan országban élni, amit ezek a kulturkampfos zélóták megálmodtak nekünk. »A gaz lehúz, altat, befed, s egy kacagó szél suhan el a nagy Ugar felett.«” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nem egy történetet hallottam arról, hogy a rendőrök megjelenése miatt a fesztiválozók bevették a náluk lévő összes bélyeget, tablettát, nehogy a rendőrök megtalálják náluk – és aztán éppen emiatt lettek rosszul. És hogy azok a fiatalok, akik rosszul lettek, nem mertek segítséget kérni, mert féltek attól, hogy előállítják őket."

Hát, aki hülye, haljon meg. Miért nem vállalták be inkább a rendőrök előtt a náluk lévő drogot?

"Idén nyáron történt meg az is, hogy a rendőrök nem engedtek be egy ivóvizet szállító ifát a S.U.N. fesztiválra, mivel lejárt a forgalmija – eközben a 40 fokos hőségben táncoló fiatalok víz nélkül maradtak, és többen rosszul lettek."

Lejárt forgalmival mindenkinek elveszik a rendszámát, mindegy, hogy éppen mi járatban van.

Ez a szerencsétlen flótás azt gondolja, hogy a drog minden alól felment?

Ha Magyarország egyik hírvivője Ozora, akkor inkább lemondanék róla. Akár csak a romkocsmákról.

Sárosi Péter pedig nyugodtan menjen el, ha ez neki nem tetszik. Annyi haszon lesz belőle, hogy később a drogtól teljesen szétesve nem a mi pénzünkért kell - szerintem teljesen feleslegesen - gyógy kezelni.

Azt nem értem csak, hogy mi volt ez a huzavona, korábbi tapasztalatok mutatták, hogy a drog itt reális veszélyt jelent. A döntést már legkésőbb június végén közölni kellett volna a szervezőkkel.

Fejtsd ki bövebben is ezt az aranyköpést, mert nem értem, hogy jön ez a drog témához.

Ha nincs gondolatod, nem muszáj írnod.

A keresztény és iszlám vallásban a Szodoma és Gomora nevei a megátalkodott bűn, míg bukásuk Isten haragjának közmondásszerű szinonimájává vált.

Ezután a lista és a közmondás kiegészülhet Ozorával.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés