A biztonság csak ürügy?

2013. augusztus 8. 12:59

Ungár Tamás
NOL
A nekünk válaszoló biztonsági szakemberek kivétel nélkül azt mondták: valakinek szúrta a fesztivál a szemét, a biztonságra való hivatkozás csak ürügy.

„A nekünk válaszoló biztonsági szakemberek kivétel nélkül azt mondták: valakinek szúrta a fesztivál a szemét, a biztonságra való hivatkozás csak ürügy. Erre hajlanak a fesztivál magyar vendégei is. Úgy vélik, hogy a kormány és a tőle jobbra állók szívesen elemésztenék a rendezvényt, mivel ki nem állhatják az itt honos goazenét, no és a vele gyakorta együtt járó füvezést. Az ozorai fesztiválozók mindig hangsúlyozzák, nem vetik meg a füvet, de nekik a közösség a fontos, nem a drog. Az utóbbi csak kellék. Elhagyható. Amúgy meg valamennyi magyar fesztiválon ott a drog, állítják az ozoraiak, csak van, ahol nem kontrollálja rendőrség félszáz egyenruhással és kihelyezett laborral, mint itt. A Balaton Soundon például nem tették. Na, ja, mondják erre az ozoraiak, majd ha az Orbán lányok nem a Soundra, hanem ide jönnek bulizni, akkor itt se lesz „kihelyezett rendőrkapitányság”.

Az egyik fesztiválozó azért megjegyezte, hogy szerinte a rendőrség mögé búvó politikát, nem az itteni könnyűdrog-fogyasztás zavarja, jóval inkább az, amit Ozora 90 százalékban külföldi közönsége jelképez, üzen, megél: az pedig nem más, mint a szabadságvágy.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...a kormány és a tőle jobbra állók...ki nem állhatják a...füvezést." - ennyi talán elég is a betiltáshoz (micsoda diktatúra!).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés