A Jobbik betiltaná az Ozora fesztivált

2013. augusztus 9. 10:53
A párt szerint Ozorát a külföldi deviánsoknak találták ki. A Jobbik nem csak a fesztivált tiltaná be, hanem kitiltaná az országból azokat, akiket most kábítószerrel kapcsolatosan eljárás alá vontak.

A Jobbik szerint egyszer s mindenkorra be kellene tiltani az O.Z.O.R.A. fesztivált, amely nem más, mint egy „nagy, nemzetközi drogfesztivál”. Mirkóczki Ádám szerint a Sárbogárd közelében kedd óta tartó fesztivál kapcsán eddig összesen 92 ember ellen indítottak büntetőeljárást kábítószerrel összefüggő bűncselekmények miatt. A Jobbik azt szeretné, ha a fesztivált betiltanák, és a büntetőeljárás alá vont külföldieket „néhány évre” kitiltanák Magyarországról. Mirkóczki szerint ugyanis a vendégek döntő többsége külföldi, akik nyíltan a drogfogyasztást preferálják és népszerűsítik. A fesztivál „kizárólag külföldi deviánsoknak van kitalálva” – fogalmazott.

Mirkóczki hangsúlyozta: a Jobbik támogatja a fesztiválokat, „de mindennek van határa, és ez a drogtanya és drogfertő nem fér bele az egészséges, normális és biztonságos szórakozásba”. Hozzátette: a hatóságok pontosan tudják, hogy mi zajlik ezen a fesztiválon, mégsem tesznek semmit, ezért akár személyi felelősség is terheli őket. Esetleg fiataloknak kellene meghalnia, hogy észbe kapjanak a hatóságok és végre betiltsák a fesztivált? – kérdezte.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Abba kéne már ezt hagyni.

18 éven felüli felnőtt emberekről van szó, ha túlakarják magukat adagolni sunyiban a réten, tegyék. Ő dolguk, ő felelősségük.

De jó lenne már levetkőzni ezt az állam apuka majd megvéd önmagadtól marhaságot. Mondjuk ahhoz az embereknek saját magukért is felelősséget kéne vállalni, az meg Magyarországon nem dívik...

Korlátként arra kéne tekinteni, ha már mást sodorsz veszélybe. Ilyen az ittas vezetés pl. De mondjuk motorozáshoz miért kötelező a sisak? Akinek nincs annyi esze, hogy hordja, viselje a következményeit.

A drogok tiltása pedig egyszerű pénzszivattyú. Évről évre nő a drogosok száma, és a drog ellenes harcra fordított összeg (aminek jó százaléka valahol ú közben eltűnik), eredmény pedig nem sok. Sosem éltem velük, nem is vágyom rájuk, én anélkül is jól viselem a valóságot :), de több értelme lenne a legalizálásnak (lásd. Hollandia).

De az államnak inkább arra kéne törekednie, hogy minél több, felelősség teljes embert "termeljen ki", ezzel szemben a mostani kormányzat épp ez ellen ágál, ami az ő szempontjukból érthető (zsarolás nyugdíjjal, eüvel).

Azért, mert ez is egy módszer lenne arra, hogy rászoktassák az embereket az "öngondoskodásra". Az, hogy tyúkanyóként szeretne ránk vigyázni állam bácsi, hogy könnyebben tarthasson befolyása alatt, az kb. olyan, mintha egy 30 éves nem akarna elköltözni otthonról, mert minek? Nap mint nap szembesülök vele, milyen sok önállóságra képtelen ember él közöttünk, akiknek még a "hogyan lesz teli a hűtő?" kérdéskör is komoly problémákat szokott okozni.

Ez pedig szerintem valahol a szülők felelőssége lenne, nem pedig az AJSF által emlegetett állami oktatásé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés