A punk meg a kiskunhalasi tanács

2013. augusztus 11. 9:12

Balogh Ákos Gergely
Mandiner
Ebből hámozza ki valaki, hogy egy, a hivatalból érkező hívás kinek az érdekeit és akaratát tükrözi.

„Megérkeztünk a kedélyes nyolcvanas évekbe, ismét punkkoncerteket tilt be a tanács.” –így ajánlja a Facebookon a hvg.hu Nyüzsi Lecke mai elvtársaknak PiCsa-ügyben című írását. A történet egy másik Facebook-bejegyzéssel indult, amiben a HétköznaPI CSAlódások bejelentette, hogy elmarad a kiskunhalasi koncertjük:

„Ma délelőtt pedig felhívtak a hivatalból: »Csaba, ha komolyan gondoltad ezt az Orbán ellenes koncertet, akkor jól meg kell kapaszkodnod, mert egyesek ki fognak csinálni!« Akkor még nem értettem miről beszélnek, mert nem tudtam, hogy a PiCsa turné szlogenje: KapdbeViktour! Engem a politika már rég nem érdekel, de ez tényleg durva! A legsürgősebben vissza kell mondani ezt a bandát!”

Ez a poszt kapott aztán olyan értelmezést számos helyen, hogy önkormányzati nyomásra marad el a szeptemberi koncert a Freedom Music Clubban. A fenti figyelmeztetést lehet éppen a (polgármesteri) hivatalból érkező nyomásgyakorlásként értelmezni, ha valaki akarja, de az már kimaradt a legtöbb hírből, hogy milyen vezetésű hivatalról van szó. A közel 30 ezres lélekszámú Kiskunhalas ugyanis azon néhány nagyobb település közé tartozik, ahol 2010-ben nem tudott győzni a Fidesz: 

Kiskunhalas_polgarmester_2010.jpg

Az MSZP nem állított önálló jelöltet, hanem a fideszes Lukács László legyőzésével megválasztott Gyovai Istvánt támogatta, akit a Jövőnk Halas Egyesület indított (1994 és 1998, majd 2002 és 2010 között MSZP-s polgármestere volt a városnak – 2006 után fideszes testületi többséggel –, Várnai László azóta már a DK-t erősíti). A testületben a Fidesz 7 képviselői helyet szerzett három éve, így ott sem volt többsége, a polgármester az MSZP-ből, a Jövőnk Halas Egyesületből és a Fideszből az előző ciklusban távozó két független képviselőből álló koalícióra támaszkodva indult neki a ciklusnak (a hét képviselőből négyen főállású alpolgármesteri, hárman bizottsági elnöki megbízatást vállaltak). Az MSZP-s és fideszes belviszályokban korábban sem szűkölködő halasi közélet azóta sem lett sokkal egyszerűbb, a Fidesz 2011-ben sikertelenül kezdeményezte az önkormányzat feloszlatását, de a szivárvány-koalíció megszűnt időközben. Ebből hámozza ki valaki, hogy egy, a hivatalból érkező hívás kinek az érdekeit és akaratát tükrözi.

A punk banda turnénaptárjából egyébként kiderül, hogy a turné során léptek már fel a nyáron direkt kormányzati irányítás alá tartozó helyszínen is, amikor a zánkai Új Nemzedék Központban koncerteztek az EFOTT-on.

hetkoznapi_csalodasok_kapdbeviktour_uj_nemzedek.jpg

Ahol természetesen Viktor-ügyi számukat is előadták (a videó nem ott, hanem a fővárosi Dürer Kertben készült):

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem teccik mi?
Tudod a hazug ember meg a sánta kutya..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés