És te hiszel a sajtó által felkapott, állítólagos "trafikügy"-ben?

2013. augusztus 12. 9:58

Lakner Dávid
Alternatíva
Elképesztő, mit lehet olvasni egy Heti Válasz- írásban: a nyolcvanas évek Népszabadságában próbálhatták így kódolni a függetlenségre vágyó újságírók kritikájukat.

„A HV-ban a trafikokról való kommunikáció alaphangját Borókai Gábor májusi publija alapozza meg. »A trafikok kiosztása (a dohányfronton végbevitt összes, üdvözlendő változást felülírva) növeli az új rendszer iránti bizalmatlanságot, és táptalaja az irigységnek. Aki élhetőbb és éltetőbb országot akar, annak illik végiggondolnia, hogy ez a nagyon rossz üzenet hogyan reparálható. Mert hogy javításra szorul, ne legyen kétséges.« - írja a lap főszerkesztője, és az az igazán szomorú, hogy ez már egy bátor kiállásnak számít tőle. Pedig hát a »nagyon rossz üzenet« miatt is leginkább csak fideszes nézőpontból lehet aggódni - miként a rossz üzenetre való hivatkozás a gyurcsányi rendőrterror esetében is maximum azt jelentette, hogy valaki ismét sikertelenül próbálta összeegyeztetni a párthűséget lelkiismeretével.

Most pedig ismét kaptunk egy cikket ebben a hangvételben, »A trafikügy pozitív hatása: nő a leszokni akarók aránya« címmel. Tényleg elképesztő, milyen mondatokat lehet olvasni ebben az írásban: a nyolcvanas évek Népszabadságában próbálhatták így kódolni a néminemű függetlenségre vágyó újságírók kritikájukat. Rögtön a felütés zseniális: »Pozitív hatása is van annak, hogy a sajtó felkapta a „trafikmutyiról” szóló híreket«. Ne is menjünk egyelőre tovább, elemezgessük csak ezt az egyetlen mondatot. Ízlelgessük - miként Bayer Zsolt is írhatná.

Tehát, a cikk szerzője, H. Zs. úgy írja le, hogy volt valamiféle trafikügy, hogy attól legalább három ízben határolja el magát. Először is azzal, hogy idézőjelbe teszi a trafikmutyit; másodszor, hogy akként hivatkozik a dologra, mint amit csupán a sajtó kapott fel. Ilyeténképp a trafikkoncessziók rokonoknak való kiosztása kétszeresen is a bizonytalanság homályába lett lökve: »nem tudjuk, talán volt ilyen is, de ez már valószínűleg sosem derül ki« - sugallja a cikk első mondata. »Beszéljünk is inkább vidámabb dolgokról« - ekként löki messze magától harmadízben H. Zs. azt, amit a trafikügy valójában megjelenít.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dávid csillaga oly fennen ragyog, hogy onnan már azt sem veszi észre, hogy a kutyát sem érdekli ez a téma, de ő csak nyomja, mint a vak komondor az olajtót, ami nincs.

»A trafikügy pozitív hatása: nő a leszokni akarók aránya« címmel. Tényleg elképesztő, milyen mondatokat lehet olvasni ebben az írásban"

Elképesztő, mert ezt a szándékot tette közzé a törvényalkotó, és most be is következik.

Elképesztő, mert lehet károgni azon, ha az egyszerű embereknek valami éppen jó.

Elképesztő, mert erről a kopasz csontról még mindig talál lerágnivalót a primitiv gyűlöletbeszédre szakosodott,liberális túlsúlyú hazai média. Unalomig.

"ha a szocik anno azt találták volna ki, hogy mostantól csak a szoci politikusok rokonai árulhatnak üzemanyagot és azt is drágábban, mert hát mégiscsak el kell tartani a sleppet"

akkor nem tapsolnék nekik, sőt.

De most egészen más történt, 1-2 felkapott, a sajtóban eszelősen csócsált kivételtől eltekintve, politikai kötődéstől függetlenül nyilt pályázatokon nyerték el a koncessziót a trafikosok. Ugye, ez azért nem ugyanaz...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában