Gerendai Károly = Pataky Attila

2013. augusztus 13. 15:55

Ceglédi Zoltán
hvg.hu
A Sziget mostanra vállalhatatlanul és kétségbeejtően buta dolog lett.

„Két dolog miatt jártam ki a Szigetre 16 éven keresztül: a zene és a fíling miatt. Idén mindkettőt igen mélyen beleállították a földbe. Ha az érdekelne, hogy forrónadrágba és topba öltöztetett csajok milyen promóciós hülyeséget akarnak eladni nekem, ha a lakossági techno legrosszabb, műmájer bemutatását igényelném, akkor a Hajógyári-sziget másik felébe járnék. Szintúgy teszek rá, hogy hány strandlabdát meg milyen színes festéket szórnak az égbe, ez parasztvakítás. Nem hittem a szememnek, amikor a Nagyszínpad programjában megláttam, hogy »Szélforgó party«. Az milyen zenekar? (semmilyen, ez tényleg az, ami: ki lehetett állni a színpad elé, kezünkben egy-egy papír szélforgóval.)

Óriáskerék? Aki akart, az felült már rá a Gödörnél, hahó! Pár éve még csak attól tartottam, hogy a mindig várt, nagy fellépőket majd úgy oldják meg, hogy leghamarabb 15 év múlva jön a nyugdíjas Red Hot Chili Peppers, a nagybetűkkel felírt Rolling Stones alatt pedig az lesz kicsivel, hogy »-ból Charlie Watts és új zenésztársai«. Mint most a fájdalmasan megkésett Blur-koncert, vagy pár éve a The Cure. De a túrót, hát itt nyíltsisakos alámerülés van! Voksán Virág 2014-ben nem VIP-jegyet, hanem Nagyszínpadot kap, a bejáratnál az Éjjel-nappal Budapesthez castingolnak majd uborkatestű zsebgengsztereket és kacsacsőrű emlős pornóscsajokat, a világzenét Kis Grófó és Jolly tolja majd, a Jazz-színpad hűlt helyén Alekosz szintetizátorozik.

Buta lett, igen, ezt a jelzőt kerestem. A Sziget mostanra vállalhatatlanul és kétségbeejtően buta dolog lett. Ezt pedig a korábbi 15 év, a teljes felnőttkorom, az egyik fontos igazodási és öndefiníciós pontom nevében is kikérem magamnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gerendai jól múlatta az időt Farkasházy szárszói buliján is.
A Sziget is már csak egy buli. Pénzes gyerekeknek, akik néhány napig a laza csávót nyomathatják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés