Alföldi igazán aljas húzása

2013. augusztus 19. 17:18

Menyhárt doktor
Tutiblog
Alföldi István a királya első sorban szar.

„Alföldi István a királya első sorban szar. Ez a torz énképű, bizonyítási kényszeres, identitászavaros barom ugyanis annyira rászűkült a monumentális képre, amint a rohadék szerzetesek az SS tisztek és kéksisakos békefenntartók oltalmában halálra terrorizálják a népet, hogy közben szétesett az egész történet. Csáki Juditkám, hazugságvizsgáló gépre kötve mondd ki kérlek, hogy »az első felvonás nézhető«. Nem, nem nézhető. Nem sikerült felépíteni a kifordított karaktereket. István egy szürke senki, akit a játszótéren a csúnya keresztény gecik védelmeznek és alig különbözik a másik hőzöngő szürke senkitől, Koppánytól, akit Stohl buci alakít, és (bár karakterszínészként Stohl kitűnő) ez a Koppány végül is egy ugyanolyan kisvárosi keményfiú/zsaru lett, mint amilyen Buci az összes többi szerepében. Magyarul nincsenek karakterek. Csak egy összemosódott katyvasz. Egy, az előadásra becsöppent, az alapsztorit nem ismerő külföldi annyit szűrhet le belőle, hogy két szürke csávó hőzöng a grundon, és minden keresztény geci. És mivel megtörtént a döntés, hogy itt bizony a színészek fognak énekelni, ezért ez az oldala is csalódás a darabnak. Hamis, kisiklott, erőtlen hangok, bár minden elismerésem a színészeknek, hogy elvállalták a nagy feladatot és megpróbálták kiénekelni. Blaskó Péter (Géza/krónikás) énekhangja például elmondhatatlanul cukor. Ő egyébként azon kevesek közé tartozik, aki csodálatosan játszott. (…)

Mondom, Alfölditől nem vártam mást. Az mondjuk már pikánsabb, hogy a szoci Botka László szegedi polgármester ezzel a szar gyalázkodással ünnepli meg (a Szegedi Dóm előtt!) Szent István királyt és az államalapítást, és a hülye, szürke egér helyi fideszesek még asszisztálnak is ehhez, sőt még 65 misi közpénzzel is megdobják a produkciót, de ez legyen az ő bajuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És? Akkor már ő a nyerő? Még jó hogy nem.

"A szomorú az, hogy volt közönsége ennek a szutyok produkciónak, és még tapsoltak is hozzá a marhák."

Igazad van és nekem erről Andersen, a király meztelen c. meséje jut az eszembe.
Ott sem mert senki szólni senki, hogy "valami nem stimmel"...

Szörényi kiírta magát a magyarok közül, ennyi. Neki a pénz fontosabb az identitásnál, egy gerinctelen alak.

Ez a tipikus ha akarom vemhes, ha nem akkor nem vemhes opportunista állásfoglalás. Nyugodtan írja le, hogy Önnek ez az igazi István, a király, nincs ezzel semmi baj. De ez a kettősség nem igazán korrekt. Borsódzik is, meg nem is. Hát az enyém csak borsódzik, s Szörényi egy szaralak. Az eredeti István, a király nekem töbet mondott, mint Önnek, de sokunknak. Ön úgy látszik már nem az igazi mondanivalóra tart igényt. Nem kötelező.

Az FMH-ban sokat csápoltam rájuk, de megtagadom. Illetve már korábban megtettem, amikor nagyon szemét módon nyilatkozott Illés Lajosról. Egy kisebbségi komplexusokkal küzdő pszichiátriai eset.

Van aki megérti egy alkotás lényegét, van aki nem. Ön az utóbbiak közé tartozik, de bizonyára nincs egyedül. De akkor ne vitatkozzon olyanokkal, akik értik, hogy miről szól. Én nem tartok igényt a magyarázkodására.

A nemzeti érzelmű magyarokat nem osztja meg Koppány személye, de Ön nem tartozik ebbe a táborba.

Nem értem, hogy miért erőlködik és foglalkozik ennyit a magyarok problémáival...nem érzi, hogy nevetségessé vált? Hangolódjon a saját történelmére...

Egyébként magam István párti vagyok, de megértem a Koppány által megszemélyesített magyar múltat, a gyökereket is. Ön félrebeszél, nekem nem az István-Koppány konfliktussal van bajom, hanem azzal, ahogyan Ön lelkendezik Alföldi rendezéséről. S ez mindent elárul, felesleges magyarázkodnia, s főleg okoskodnial eljátszani a nemzeti érzelműt.

Nagy Imre csak egy aljas NKVD ügynök, virtigli bolsi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés