A mítoszaink rabjai vagyunk

2013. augusztus 22. 20:02

Havas Henrik
atv.hu
Zsófika megkérdezte, hogy miért volt mindenki bezárva a koronába. Mondtam, hogy valószínűleg azért, mert mi magyarok a mítoszaink rabjai vagyunk.

„Augusztus 20-án este a tűzijáték után elkezdtük nézni az István, a királyt. Zsófia, a nyolcéves az unokám azt mondta, hogy belenéz a közvetítésbe, aztán kártyázni szeretne a nagyanyjával. (…)

Zsófika megkérdezte, miért mutogatok ujjal az egyik koncért tolakodó nagyúrra és miért mindig akkor röhögök, amikor az a fehér inges tűnik fel. Mondtam, hogy a rendező Alföldi hülyét akar csinálni az utódjából, ezért öltöztette mellénybe, fehér ingbe azt a kövér bácsit, aki piszkosul hasonlít a Vidnyánszky Attilára. A nagymama közbeszólt, hogy fejezzük be, mert még a végén szexuális témára terelődik a beszélgetés. Aztán begördült egy Trabant, Zsófika megkérdezte a nagyanyjától, hogy miért vinnyog röhögve a nagypapa. A nagymama legyintett, én meg mondtam, hogy a két bácsi 30 éve játszott adarabban, de azóta megöregedtek és azért integetnek olyan hülyén a kis piros-fehér-zöld zászlóval. A végén Zsófika megkérdezte, hogy miért volt mindenki bezárva a koronába. Mondtam, hogy valószínűleg azért, mert mi magyarok a mítoszaink rabjai vagyunk. Zsófi megkérdezte, hogy akkor ő magyar-e. Mondtam, hogy annak született, de pillanatnyilag inkább európai. Aztán, amikor a gyerekek lefeküdtek, mondtam a feleségemnek, hogy irigylem a Zsófit, 31-én visszarepül Európába.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ez a havas legalább olyan lesujtó, mint az alföldi

Ez már a "felépült" állapota? Ajjaj!

"Zsófika megkérdezte, miért mutogatok ujjal az egyik koncért tolakodó nagyúrra és miért mindig akkor röhögök, amikor az a fehér inges tűnik fel. Mondtam, hogy a rendező Alföldi hülyét akar csinálni az utódjából, ezért öltöztette mellénybe, fehér ingbe azt a kövér bácsit, aki piszkosul hasonlít a Vidnyánszky Attilára."

Ha ez igaz, Alföldi sokkal pitiánerebb, aljasabb lényezet mint gondoltam. De a közönségével jól összepasszolnak, mint látom.

Szerintem aljasságra és kislelkűségre vall, hogy az utóda testi adottságaival operál, ezt téve nevetségessé.

Szent Istvánt viszont nem tudta letaszítani arról a tiszteletbeli piedesztálról amelyre a magyar népemlékezet és néplélek emelte, bár ez volt céljai egyike. Ahhoz ő egy senki!

Sőt, szerintem a rockopera is túléli...talán.

Tényleg nem veszed észre, hogy neked is habzik a nyálad?

Többes szám második személyben szólsz hozzám és egy általam be nem határolható csoporttal azonosítasz és fröcsögsz rám ezen csoport vélt vagy valós hibái miatt- harmadik tévképzet.
Te egy valóságos pszichopatológiai vademecum vagy!

Henrik!
Ez a rendezés nem a magyarokról, nem Orbánról, nem Vidnyánszkiró szólt!
Azzal, hogy Alföldi kiemelte abból a korból a darabot egyetemessé vált.
Nem értem, hogy hogyan futhat még egy olyan kicsinyes ember mint te.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés