Elkezdődik a Zsidó Nyári Fesztivál

2013. augusztus 25. 9:57
Több mint negyven különböző műfajú és témájú eseményt kínál a vasárnap kezdődő 16. Zsidó Nyári Fesztivál. A szeptember 2-ig tartó programsorozat idén új helyszíneken, például a Budapest Music Centerben, az Átrium Film-Színházban és a VAM Design Centerben is várja a közönséget.

A nyitónap estéjén ősbemutatóra kerül sor a Dohány utcai zsinagógában: Jávori Ferenc új, Haszene című kompozícióját a Budapest Klezmer Band szólaltatja meg. A világhírű és világjáró 40 éves Muzsikás Együttes nemcsak a Szigetre, hanem a Zsidó Nyári Fesztiválra is meghívta a virtuóz hegedűst, Alexander Bălănescut. A Dohány utcai zsinagógában a fesztivál második napján lesznek hallhatók. A programban különlegességnek számít Rossini Mózes című operájának ritkán játszott „ősváltozata” vagy az Amy Winehouse énekesnőt megidéző est.

Az eseménysorozat képzőművészeti anyaga is sokrétű: az Ámos Imre és a 20. század című tárlatnak a Rumbach utcai zsinagóga ad helyet. Az Orosz Kulturális Központban orosz fotóművészek állítanak ki, a képek a zsidó hagyományok újjáéledését ábrázolják.

Ivri Lider izraeli popsztár a Budapest Music Centerben lép pódiumra, ugyanott énekel Szőke Nikoletta a Budapest Ragtime Banddel. A dzsesszénekesnő egy friss duettet is előad Kovács Ferenc trombitaművésszel.

Az Izrael ízei elnevezésű kétnapos program keretében a Nagyvásárcsarnokban lehet finomságokat kóstolni, két szálloda és egy vendéglő is gasztronómiai különlegességekkel szolgál a fesztivál alatt.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valamit én nagyon nem értek!
A reklámban azt mondták, hogy ez Európa legnagyobb ilyen fesztiválja. Az meg hogyan lehet, hogy ezt egy ilyen fasisztanácihortystaantiszemitaholokauszttagadó országban rendezik meg??

Valaki hazudik esetleg és Magyarország mégsem ilyen??

Ha számodra Észak-Korea és Magyarország ugyanaz, az mindent elmond rólad.
Egyébként ha nem érzed jól itt magadat, nyugodtan emigrálhatsz oda, ahol a palesztin őslakosokkal teszik ugyanazt, amit a németek csináltak velük Hitler idején...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés