Pár(t)beszéd – sic TRANZIT gloria

2013. augusztus 26. 16:19
Bazsó Bálint – Balogh Gábor
Jobbegyenes
Vajon féltek a szervezők a Jobbik hírétől? Esetleg féltek attól, hogy egy-egy radikális politikus felmossa a padlót Ujhelyi Istvánnal, vagy Szijjártó Péterrel?

Megkezdődött a Fidesz házifesztiválja, a Tranzit, Kőszegen. A főleg közéleti kérdésekkel foglalkozó eseményen fontos témákat felvetve, párbeszédre hívják a látszólag ellentétes oldalon álló politikai erőket. Jobban szólva majdnem mindet.

Mit tesz Isten, a szervezők ugyanis nagy igyekezetükben véletlenül »elfelejtették« 
meghívni a Jobbikot, amely számos kérdést vet fel arról, vajon milyen minőségű is az a párbeszéd is ott Kőszegen, ahol kihagyják a magyar politikai élet egy markáns jelenségét.

Vajon féltek a szervezők a Jobbik hírétől? Esetleg féltek attól, hogy egy-egy radikális politikus felmossa a padlót Ujhelyi Istvánnal, vagy Szijjártó Péterrel? Aligha. A valódi ok fájóan pofonegyszerű: kényelmes ugyanis úgy vitázni a másikkal, hogy minden fél tudja, valódi politikai konkurenciaharc alig van a »különböző« felek között, újabb szavazatok megszerzéséért réges-régen nem egymással kell harcolniuk. A Fidesz esetén leginkább a Jobbikkal (kellene), különösen a fiatalok körében. Ezért, már csak népszerűségénél és súlyánál fogva is illett volna meghívni a pártot, ha másért nem, hát azért, hogy észérvekkel »mossák« le a radikális pártot a porondról – ha tudják.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés