Lemondott a Műcsarnok vezetője

2013. augusztus 28. 14:43
A lemondással kapcsolatban Gulyás Gábor és a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. is későbbre ígért választ. Az Index szerint az igazgató az MMA miatt távozik. Utóbb Gulyás kijelentette: távozásának nincs politikai motivációja.

Távozik a Műcsarnok éléről Gulyás Gábor, az MTI értesülései szerint a kortárs kiállítóhely vezetője szeptember 1-jei hatállyal mondott le igazgatói tisztéről. A Műcsarnokot az eddigi igazgató távozása után ideiglenesen az intézmény gazdasági igazgatója, Kovácsné Medgyes Piroska fogja vezetni – tudta meg szerdán az MTI.

A lemondással kapcsolatban Gulyás Gábor és a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. is későbbre ígért választ.

Az Index szerint a lemondás mögött az állhat, hogy a kormány most már tényleg átadja a Műcsarnok feletti irányítást a Fekete György vezette Magyar Művészeti Akadémiának.

Frissítés: „Távozásomnak politikai motivációja nincs, döntésemet – ahogyan az elmúlt két évben minden stratégiai döntést – a Műcsarnok szakmai felügyeletét ellátó Emberi Erőforrások Minisztériuma és a tulajdonosi jogokat gyakorló MNV Zrt. illetékeseivel egyeztetve hoztam meg” – közölte Gulyás Gábor, aki csütörtökre ígért a továbbiakról tájékoztatást.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés