Mekk Elek a Vígszínházba megy – Balázs Péter belépője

2013. augusztus 28. 18:46

narancsblog
Magyar Narancs
Balázs Péter egy komolyan soha nem vett figura, aki valamiért egyre többször idézi fel előttünk Schmitt Pál jellegzetes alakját: pirospozsgás bohócarc, és semmi több.

„Azt hitte egy Facebook-kommentelő tegnap délben, hogy a Hírcsárda beszállt az MTI-be: a távirati iroda ugyanis arról számolt be, hogy Eszenyi Enikő jelenlegi igazgató mellett Balázs Péter is pályázik a nagy múltú Vígszínház vezetői posztjáért, és valóban, e hír tudomásul vétele a némi realitásérzékkel bíró médiafogyasztót nem minden ok nélkül zökkenti ki lelki nyugalmából.

Balázs Péter, a szolnoki színház igazgatói székébe botrányos fideszes közreműködéssel belehuppanó egykori vígszínházi karakterszínész ma főleg Mekk Elek szinkronhangjaként és a Szeszélyes évszakok – amely önmagát szórakoztató műsorként definiálja – ripacsaként él a tisztelt nézők tudatában. A dolgok ezzel a helyükön is vannak, hiszen a színházszakmai életben Balázs Péter egy komolyan soha nem vett figura, aki valamiért egyre többször idézi fel előttünk Schmitt Pál jellegzetes alakját: pirospozsgás bohócarc, és semmi több.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eszenyi nagy alakításaira sem emlékszem....

Őrület ez a libsi kórus.
Kétharmadot megint nekik, 2014-ben is!

Eszenyi nagy alakításait sorold már fel légyszi.

Nekem annyi sem maradt meg róla mint ami Mekk Elekről.

Igen, Mekk Elek csókos, van neki hátszele, de korábban is ez ment durvábban. Nem baj ha belerondítanak az 1919 óta tartó budapesti kultúr posványba.

Amúgy Móricz jól leírta a Rokonokban azt, hogy mi is az igazi hungaricum, amely rendszerek, ideológiák, pártok, kormányok felett is átível:

"..Magyarország a rokonságok és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa ingovány, hogy aki ebbe beleplántálódik, vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul. Az olyan növények, amelyek szeretik ezt a nedvdús talajt, buja virágokat hajtanak, azok, akik nem szeretik, belefúlnak a sárba."

Móricz Zsigmond -Rokonok (1932)

Tehát itt egyszerű hagyományápolásról van szó, semmi többről.

Balázs Péter az utóbbi évtized egyik leg sikeresebb színházi vezetője. A jelenlegi munkahelyén megerősítette a város színházának az elismertségét, elfogadottságát, és folyamatos telt házat biztosít a programjával.

A Vígszínház a vezetésével újra a régi "nagy" lehetne.

Éppen eleget kísérletezgettek a percemberkék a színház élén ahhoz, hogy stabil vezetés váltsa fel őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés