Alföldi-ügy orosz módra

2013. augusztus 30. 10:21

Várkonyi Tibor
Népszava
Putyinnak mégis nagyobb a gyakorlata, hogyan kell bánni elbitangolt kulturnyikokkal. A Fidesznek van még mit tanulnia, Alföldi pedig hálát rebeghet az égnek, amiért ilyen olcsón megúszta.

A hét egyik vezető híre lett, ami a napokban történt Szentpétervárott, egy képzőművészeti magángalériában. Géppisztolyokkal rohamozták meg rendőrök Alekszandr Donszkoj kiállítótermét, és zsákmányként magukkal vittek négy festményt, azzal a váddal, hogy »botránykeltők«. 

Mint Alföldi színpadi produkciója volt nálunk. A négy tabló politikusokat ábrázol szokatlan beállításban. Putyin elnök az egyiken rövid hálóingben, a másikon feje fölött mennyei glóriával, egy másikon Medvegyev kormányfő is ledér öltözetben, kacér bugyiban és melltartóban. A festő vallomása szerint azt akarta illusztrálni, hogy ebben a toleráns rendszerben, milyen tűréssel kezelik az egyneműek szerelmét. Arra a hírre, hogy a hatóságoktól milyen fogadtatást kapott négy műve, Altumin a művész, ijedtében repülőjegyet vett az egyik éppen elérhető koppenhágai járatra, és két napja valahol Nyugat-Európában remeg, elérik-e ott is a megtorló kezek. Ehhez képest, ugye a művészi szabadságnak milyen paradicsoma Magyarország?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes, ez a jóember nem azt írja, hogy neki tetszett az Alföldi-féle förmedvény, hanem arról ír, hogy a hős orosz "művész" összecsinálta a pelenkáját.
Elég zsenge párhuzam, dehát egy Népszagás "újságírótól" csak ennyire futja...

Az oroszoknak van még mit tanulniuk a "művelt" Nyugattól. Ott ugyanis, már régóta, nem közügy egy kiállítás, egy új könyv, egy színházi előadás.
Alföldi Robika pedig elődjétől, Jordán Tamástól tanulhana! Aki nem sítrta tele nagy bánatával (ti. hogy nem lehet a Nemzeti örökös igazgatója!) a médiát, hanem elment vidékre, színházat alapítani.

KI az az Alföldi?

Nem Földi? Az egy kiváló birkózó volt.
Alföldi? Ilyent nem ismerek...

Beugrott!!!!

Egy Alföldi nevű gárdista KISZ-es gyerek a "Halló fiúk, halló lányok" TV műsorban, még a 80-as évek elején csontig benyalt Kádáréknak.

Róla van szó?

Vetítsék már le a felvételt, mert nagyon emblematikus jelenetek voltak.

Igazi elkötelezett önkéntes volt, amolyan munkásőr jelölt. Vagy tán a papa...?

Kár ilyen erőltetett párhuzamokkal operálni, öregúr!
Elképzelem Önt, mint balettáncost, tütüben és tollboával egy festményen, a szent művészi szabadság jegyében.
Mit szólna hozzá?

Alföldi még nem úszott meg semmit. Azt gondolom, hogy ha így folytatja, előbb-utóbb következményekkel számolhat.
Az az igazság, hogy egyesek, vagy inkább bizonyos értelmiségi réteg eléggé elvetette a sulykot abban a tekintetben, amit nemzetgyalázásként lehetne a legfrappánsabban meghatározni.
Putyin, vagy Medvegyev reagálása egyéni, mondhatnám személyre szabott is lehetne, de az Alföldik, a Kertész Ákosok, a Spírók és Hellerek, Lendvaik és Bartus Lászlók vagy Schiff Andrások stb. nincsenek elfelejtve, hiába is hiszik.
Ezek nem jópofiztak, ezek egy nemzetet mocskoltak és méltánytalanul, aljas módon, hátba döfve, miközben az a nemzet magáénak hitte ezeket.
Ezt neked is illene tudnod és figyelembe venned Várkonyi Tibor.

"Badarul azt hittem, nincs olyan európai ország, ahol művészembert a hatalom közeli gépezet úgy meghurcolhat, mint Alföldi Róberttel tették nálunk az "István a király" miatt. Akire rászabadították a jobboldalnak szinte egész publicista gárdáját."

Hogy ez a Várkonyi mekkora hülye, és mekkora szemétláda!

Alföldi produktuma nem tetszett a jobboldalnak, és ezt le merték írni! Véleményük volt, de Várkonyi szerint ez felháborító, mert őket csak hódolat illeti nem bírálat!

De hol volt itt meghurcolás? Mi az, hogy rászabadították a publicistákat? Miért nem lehet Alföldit bírálni, mitől szent és sérthetetlen?

A baloldal nap, mint nap mocskol, bírál, felsőbbrendűen elitél, megitél jobboldaliakat, legyenek azok művészek, vagy politikusok.

Nekik szabad, nekik többet szabad? Honnét ez a baloldali fasizmus, a maga baloldali übermensch képével?

Ők, kommunisták olyan különös anyagból vannak gyúrva, amely vezényszóra alakul át "felvilágosult" globalistává. Mint Várkonyi.

Érdekes amit ír, de én egyiküket sem láttam a nyilvánosság előtt úgy kompromitálódni, ahogy ez a gátlástalan alak tette.

Azért ez nem ugyanaz.

Éppen ezért le kellene vetíteni az ominózus felvételeket. Tanulságos lesz.

Gondolom Schiff Andrásról beszélsz, és a válaszom az, hogy olvasd el a nyugati lapokban megjelent hazugságait.

Az az ember, aki így tudja mocskolni az országot, ahol született - és szándékosan nem írtam azt, hogy hazáját, mert gondolom, nem tartja annak - az tulajdonképpen meggyalázza.

Nekem mindegy, hogy zsidóként, zongoristaként, liberálisként teszi ezt, de meggyalázza a külföldön terjesztett hazugságaival.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés