Alföldi: Ez nem rólam szól

2013. szeptember 3. 19:59
A rendezőt meglepte, hogy milyen szintre süllyedt az István, a királyról való kommunikáció, pedig az elmúlt évek után azt hitte, hogy már nincs mélyebben.

A rendező az RTL Klubnak elmondta: örül, hogy a szegedi és budapesti előadásokkal, valamint az RTL Klub közvetítésével összesen közel egymillió embert sikerült megmozgatnia. Az viszont meglepte, hogy milyen szint alá süllyedt a darabról való kommunikáció. „Azt gondoltam az elmúlt évek után, hogy nincs mélyebben, de van mélyebben” – fogalmazott. Alföldi Róbert ennek kapcsán felidézte, hogy a szentendrei előadása után be kellett menekülnie egy múzeumba, és ki kellett hívnia a rendőrséget, mert három illuminált állapotban lévő fiatal nyomdafestéket nem tűrő szavakkal elindult felé. Szerinte ez egy olyan határ volt, amire az ember nem számít. Úgy véli ugyanakkor, hogy ez nem róla szól, hanem az ország állapotáról.

Felidézte, hogy az István, a király csapatának is elmondta: mi sem bizonyítja jobban, hogy jól csinálták, hogy így csinálták, mert pont azt mutatja, ami az előadás kapcsán „feljött a csatornákból”.

Az előadásról szólva úgy fogalmazott: „nem volt rossz”, és szerinte ez szépen rendbe rakta a Nemzeti öt évét is. „Az az egyöntetű ünneplés, amit kapott az előadás, vagy amit kaptak az alkotók, vagy kaptam én személy szerint, ott nincsenek kérdőjelek. Ezt üzenem a sok fogászatot nem látott barátainknak, akik itt az épület előtt őrjöngtek” – mondta. 

A riporter azon kérdésére, hogy lesz-e még látható ilyen formában ez a darab, Alföldi elmondta: a történések azt mutatják, hogy az előadás tovább fog élni, még ha csak felvételről, vagy DVD-n lesz látható. Hozzátette: talán az is lehet, hogy még egyszer össze lehet ezt hozni. Úgy tudja, hogy a díszletet elrakják...

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Alföldi: Ez nem rólam szól"

Még a szaros macska is megérti, ha beleütik az orrát a saját mocskába.

Alföldinek ez kevés?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában