Megy még a kosz vagy a szenny

2013. szeptember 6. 10:14

Puskás Panni
hvg.hu
A Vígszínház nyertes pályázatában csak olyan habkönnyű, egyszerű dolgok lehetnek, amik beleférnek Balázs Péter agyába. Ezzel szemben a Víg 1100 férőhelyes, sokkal több fér bele, mint Balázs Péter agyába.

„Nézzük tehát, miről szólhat és miről nem a nyertes pályázat! Balázs Péter egy 2011-es interjúban új színháztudományi definíciót vezet be, a »kísérletező színházét«. A fogalom roppant tág: beleférnek Brecht, Alföldi Róbert és Pintér Béla rendezései is. Balázs szinte büszke arra, hogy nem jut eszébe Pintér Szutyokjának címe, flegmán csak ennyit kérdez: »megy még a kosz vagy a szenny?«

A kísérletező színház fogalomköre ezek szerint úgy írható le legegyszerűbben, hogy minden olyan színházi előadás, amit Balázs Péter nem ért, ő pedig – úgy tűnik – egészen sok mindent nem ért. Következésképpen a Vígszínház nyertes pályázatában csak olyan habkönnyű, egyszerű dolgok lehetnek, amik beleférnek Balázs Péter agyába. Ezzel szemben a Víg 1100 férőhelyes, sokkal több fér bele, mint Balázs Péter agyába, és bizony minimum 70%-ig meg kell tölteni, különben lesz nemulass. Illetve nem lesz, ahogy láttuk ezt az Újszínháznál is, mert ott is megy még a kosz meg a szenny.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mármint a szolnoki Szigligeti Színház, Balázs Péter jelenlegi színháza.
Azért ebbe a programba elég nehéz belekötni!

Igazad van, de hadd adjak egy tanácsot.
Ezeknek ne fordítsd negatívba a saját érvrendszerüket.
Ne mondj ilyet, hogy szerintük a gojok nem emberek, hogy a fajtájuknak joga van bárkibe belekötni, hogy a színházi világ csak az ő hitbizományuk lehet, mert ezt mind ők állítják és hiszik, de te ne ismételgesd, még számonkérően se, mert hidd el, hogy élvezettel olvassák.
Ha kifogásod van velük szemben, akkor bele a pacekba, amit gondolsz.
Én például szívesen ratyizom őket, hiszen ezek korlátolt szellemi képességűek, csak van egy vezető elitjük, az kreálja és nyomja a vezérmotívumot, ezek pedig arra ráhangolódnak és felteszik a gramofonlemezt. Mint, ez a ...csa is.
Hidd el, ezek klónozott mutánsok. Több példányban egyformára gyártott, szellemi gyengeelméjűek, nem pedig megmondók.

"Kislányom!(......)Miért baj az, ha Balázs Péter pályázik.....?"
----------------------------------------------
Ő ezt nem tudhassa. Őt megbízták, fikázd egy pár sorban a Balázst, a Dörneréket; tőle ennyire tellett, a többi már nem az ő dolga.
Hogy te mennyire komolyan veszed ezeket!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában